تبلیغ تاپ 1
میزکار کاربران
تصمیم درست برآیند فلسفه ای درست و استوار است. - کونوسوکی ماتسوشیتا

در ثبت شرکت اولین سوالی که در مقابلمان قرار میگیرد این است که چرا شرکت ثبت می کنیم ؟

ابتدا به تعریف شرکت بپردازیم که شرکت چیست و چگونه یک شرکت به ثبت می رسد؟

 

شرکت از اجتماع ۲ یا چند شریک یا سهامدار و یا موسس که دارای هدف مشترکی برای رسیدن به یک هدف واحد تشکیل می شود گفته می شود ، شرکا یا سهامداران هر شرکت می توانند شخصیت های حقیقی و حقوقی باشند. هر شرکت دارای یک هدف با خط مشی می باشد که توسط شخصیت های حقیقی و حقوقی(شرکا یا سهام داران ) تعیین می شود.اصولا این خط مشی در چهارچوبی به نام اساسنامه که دارای مفاد مختلفی می باشد تشکیل می شود.

در قانون تجارت ۷ دسته شرکت تعریف گردیده که هریک خاصیت ها و خصلت های خود را در قانون تجارت دارند و دارای اساسنامه های نزدیک به هم که دارای طرح یکپارچه می باشد هستند. اصولا در اساسنامه شرکتها از مواردی نظیر نام شرکت ، موضوع شرکت(هدف) ، مدت زمان شرکت ، مرکز اصلی (دفتر مرکزی) و شعب شرکت ، میزان سرمایه شرکت (سرانه همکاری) به تفکیک نقد و غیر نقد تعداد سهام شرکت و نوع آنها (بی نام ،با نام ، ممتاز ، وثیقه و ….)، نحوه انتقال سهام و ….. که این ها جزو مهمترین اقسام اساسنامه می باشد و تعدادی ماده دیگر که میتوانند سهام داران و شرکاء تعیین کنند و در اساسنامه الحاق نمایند.

انواع شرکت های قابل ثبت در اداره ثبت شرکتها طبق قانون از قبیل شرکت های سهامی نظیر شرکت سهامی خاص و عام شرکت های مختلط نظیر شرکت مختلط سهامی و مختلط غیرسهامی ، شرکت های تعاونی ، تضامنی و مسئولیت محدود و نسبی و موسسه غیرتجاری

- تعریف تک تک شرکت های نام برده شده به زبان ساده به ترتیب اولویت ثبت شرکت:

 

*شرکت مسئولیت محدود

شرکتی است تجاری که از حداقل ۲ شریک یا بیشتر ثبت می شود که از بار مسئولیتی کمتری نسبت به شرکت های دیگر برخوردار میباشد. از خاصیت های ثبت شرکت مسئولیت محدود بار مسئولیتی و تعهدی پایین تر(همانطور که از نام آن بر می آید)و همچنین استفاده تجاری به صورت بازرگانی برای موضوع هایی نظیر آرایشی بهداشتی ، آشامیدنی ، موادغذایی، خرید، فروش، صادرات، واردات، و به طور کلی کلیه موضوعاتی که نیاز به شرکت در مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی ندارند مناسب تر می باشد از خاصیت های شرکت مسئولیت محدود ، داشتن هیئت مدیره (تصمیم گیرنده ) خارج از شرکاء می باشد که برای سرمایه گذاری افراد دیگر قابل استفاده می باشد. برای ثبت شرکت مسئولیت محدود نیاز واریز سرمایه در حساب بانکی و یا بازکردن حساب بانکی در هنگام تاسیس نمی باشد.

 

*شرکت سهامی خاص

شرکتی که از حداقل ۳ سهامدار(موسس) به صورت حقیقی یا حقوقی می باشد تشکیل میشود.در این نوع شرکت اعضای هیئت مدیره اجبارا باید از سهامداران باشند و این نوع شرکت دارای بار تعهدی و مسئولیتی بالاتری نسبت به شرکت مسئولیت محدود می باشد.شرکت سهامی خاص بیشتر مناسب برای حضور در مناقصات و مزایدات و پیمان ها می باشد. چرا که دارای بار مسئولیتی بالایی می باشدبه طور مثال بار تعهدی به میزان درصد سهام هریک از سهامداران می باشد که این موضوع برای کارفرمایان مناقصه گذار و ارگان های دولتی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.پس در نتیجه شرکت سهامی خاص از اعتبار بیشتری برای شرکت در مناقصات و مزایدات همچنین بانک های دولتی و خصوصی برای اخذ وام و تسهیلات و اخذ ضمانت نامه بانکی برخوردار می باشد.

 

*برای ثبت شرکت های سهامی خاص نیاز به بازکردن حساب و واریز ۳۵ % از سرمایه اعلامی در هنگام تاسیس می باشد.

*درمورد ثبت شرکت چند نکته تکمیلی که قابل توجه می باشد به صورت خلاصه در ذیل آورده شده است.

1- برای ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها و انتخاب نام حتما باید از اسامی ثبت نشده استفاده و انتخاب کرد که درتعداد سیلاب برای انتخاب نام ملاک نیست اما تعداد سیلاب بیشتر نداشتن شباهت بیشتر کمک خواهد کرد پس حتی نام تک سیلاب به شرط نبودن در اداره تعیین نام قابل ثبت خواهد بود.

2- سمت های مورد استفاده در ثبت شرکت از قبیل مدیرعامل- رئیس هیئت مدیره- نائب رئیس عضو هیئت مدیره – بازرس اصلی- بازرس علی البدل می باشد- درنظر داشته باشید برای ثبت هرنوع شرکت استفاده از این سمت ها به شرط تکراری نبودن قابل اعمال است. درشرکتهای سهامی و تعاونی وجود بازرس اصلی وعلی البدل اجباری می باشد اما در شرکتهای دیگراختیاری می باشد.

3- مدیرعامل نبایددرچند شرکت دیگر به طور همزمان سمت مدیرعامل داشته باشد.

4- اشخاص دولتی نمی توانند درای سمت درشرکتهای خصوصی باشند.

5- اشخاص دولتی می توانند سهام دار شرکت های خصوصی باشند.

 -6برای ثبت شرکت فنی و مهندسی حتما باید یکی از اعضای سمت دار شرکت مهندسی مرتبط می باشد.

7- ملاک ثبت یک شرکت در اداره ثبت شرکتها صدور آگهی در اداره ثبت شرکتها و امضای ذیل دفاترثبت شرکتها و اخذ گواهی روزنامه رسمی جهت درج در روزنامه رسمی کشور می باشد.

8- حداقل سرمایه اعلامی برای ثبت شرکت ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال می باشد.

نهایتاً با توجه به حقوقی شدن کلیه امور و مکانیزه شدن سیستم امور مالیاتی کشور داشتن و یا ثبت شرکت به قانونی شدن و اصولی شدن پرداخت مالیات درسیستم اقتصادی کشور کمک خواهد کرد شرکت ثبت فردا آماده ارائه هرگونه خدمات و مشاوره درتمام زمینه های حقوقی و ثبتی و دعاوی حقوقی از قبیل ثبت شرکت، ثبت برند،دعاوی شرکتی و برند می باشد.

 

*موسسات غیرتجاری

موسسه غیرتجاری شرکتی است که درآن امورتجاری خرید، فروش، صادرات و واردات صورت نمی گیرد صرفا جهت انجام امور خدماتی از آن درقانون تجارت یاد می شود از مثال های این نوع موسسات نظیرموسسات حقوقی- موسسات خدماتی و فرهنگی و هنری بدون انجام امور تجاری می باشد ثبت موسسه حقوقی و ثبت موسسه خدماتی در اداره ثبت شرکتها برطبق قانون تجارت انجام می پذیرد توجه داشته باشید که سرمایه ثبتی موسسات غیرتجاری از ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال به بالا می باشد و برای ثبت موسسه یا به نوعی ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها به جز موارد استثنا نیاز به اخذ مجوز از ثبت نمی باشد.

 

*شرکتهای تضامنی

شرکت تضامنی شرکتی است که دارای بار تعهدی ومسئولیتی بسیار بالایی می باشد این نوع شرکت ها مناسب برای امور ارزی- ریالی-صرافی-خرید –فروش سکه و اخذ جواز صرافی نوع ۱ و نوع ۲ می باشد بارتعهدی درشرکتهای تضامنی برعهده شرکا یا نفراتی می باشد که درنام شرکت اسم آن ذکر شده است درنظرداشته باشید میزان کل تعهد برای هرسرمایه ای دراین نوع شرکت برعهده تک تک شرکا می باشددرشرکت تضامنی معمولا از نام اشخاص به همراه شرکاء آنها درنام شرکت استفاده می شود برای ثبت شرکت تضامنی درابتدای ثبت نیازی به اخذ مجور قبل از تاسیس نمی باشد.

 

*شرکت تعاونی

شرکت تعاونی شرکتی که از حداقل ۷ نفر سهام دار تشکیل می گردد که به۲ صورت تعاونی تولید و تعاونی مصرف در اداره ثبت شرکتها به ثبت می رسد. درنظر داشته باشید برای ثبت شرکت تعاونی ابتدا باید هیئت مؤسس پس از تشکیل جلسه موسسین صورتجلسه مربوطه را به اداره تعاون ارجاع و مجوز لازم جهت ثبت شرک تعاونی دراداره ثبت شرکتها را اخذ نماید.

برای ثبت شرکت سهامی عام – ثبت شرکت مختلط سهامی –مختلط غیرسهامی و شرکت نسبی باموسسه حقوقی فردا تماس و از مشاوره لازم جهت آگاهی از نحوه ثبت این نوع شرکتها اطلاع حاصل نمایید درنظر داشته باشید که برای ثبت شرکت تعاونی کلیه سهام داران باید درهنگام ثبت شرکت دارای تعداد سهام مساوی باشند.

 

شرکت چیست؟

تمامی افراد حقیقی و اشخاص حقوقی می توانند توانایی های خود مانند سرمایه و دارایی، تخصص و ارتباطات را در کنار یکدیگر قرار داده و جهت دستیابی به سود و منفعت به کار گیرند. این توانایی ها و دارایی ها باید در قالب قراردادی بین بین افراد شرکت کننده تعریف شود. شرکت ها یک نوع خاص از این دست قراردادها هستند که انواع مختلفی از قبیل مسئولیت محدود، سهامی خاص، سهامی عام، تضامنی و غیره هستند که هر کدام از این انواع شرکت ها دارای چهارچوب و تعاریفی از سهامداران و ارتباطات مابین سهامداران و شرکا و در بعضی موارد مابین شرکا و اشخاص خارج از شرکت هستند. در بسیاری از موارد برای شروع کسب و کاری جدید اولین اقدام ثبت شرکت می باشد.

 

شرکت سهامی چیست؟

شرکت سهامی یکی از انواع شرکت است که در آن سرمایه شرکت به سهم هایی متساوی القیمه تقسیم شده و هر یک از شرکا دارای میزان مشخصی از سهام شرکت می باشند. بدیهی است که میزان مسئولیت هر یک از سهامداران شرکت به اندازه مقدار اسمی سهم آنهاست. در این نوع از شرکت تجزیه سهم به اینصورت است که هر سهم ممکن است به چند قطعه سهم و یا در اصطلاح پاره سهم تقسیم شود. هر کدام از پاره سهم ها به تنهایی فاقد حقوق یک سهم می باشند اما ارزش معینی دارند.

 

۲ نوع شرکت سهامی وجود دارد:

ماده ۴ لایحه اصلاح قانون تجارت می: گوید: شرکت سهامی به دو نوع تقسیم می شود: نوع اول – شرکتهای سهامی عام هستند که موسسین آنها قسمتی از سرمایه شرکت را از طریق فروش سهام به مردم تامین می کنند. نوع دوم – شرکتهای سهامی خاص هستند که تمام سرمایه آنها درموقع تاسیس منحصرا توسط موسسین تامین گردیده است.

 

موسسه چیست؟

موسسه غیر تجارتی نوعی از اشخاص حقوقی است که فقط در زمینه ارائه خدمات فعالیت دارد و مانند شرکت در زمینه تجارتی فعالیت نمی کند. موسسات غیر تجارتی به دو نوع ۱٫انتفاعی و ۲٫غیر انتفاعی تقسیم می شوند. موسسات انتفاعی از اشخاص حقوقی ای شکل گرفته است که هدف آنها از تشکیل موسسه کسب منافع و درآمد و تقسیم سود بین اعضا می باشد. ولی موسسات غیر انتفاعی مانند اتحادیه ها، سندیکاها،دسته جات سیاسی و انجمنها و احزاب و NGO ها جهت کسب سود و تقسیم منافع تشکیل نشده اند.

 

ثبت شرکت های دانش بنیان

شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی هستند که پس از تولید خدمات (دانش بنیان) ، دانش و ارائه راه کار تولید آن می توانند از مزایا و تسهیلات قانونی برای مدت معین تا تولید اصل استفاده کنند .

شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی هستند که می توانند از طریق فروش فناوری (خدمات) حداقل درآمد را برای یک مدت کوتاه کسب نمایند دراین صورت می توانند شاخص های اختصاصی را از طریق این روش را برای اخذ تسهیلات و مزایا استفاده کنند.

درنظر داشته باشید در ثبت شرکت دانش بنیان شرکتهای دولتی- موسسات و نهادهای عمومی وغیردولتی و نیز شرکتها و موسساتی که بیش از ۵۰ % مالکیت آنها برای بخش دولتی می باشد نمی توانند در شرکتهای دانش بنیان قرارداد و از مزایا وحمایت های قانون دانش بنیان استفاده کنند .

برای ثبت شرکت دانش بنیان باید کلیه اطلاعات مربوط به سهامداران و اعضای هیئت مدیره و رزومه شرکت و اطلاعات افراد درون سازمان مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود که آیا شامل شرکت دانش بنیان می شوند یا خیر.

شرکتهایی که در پارک علم و حق آوری مستقر می باشند باز هم باید درمراحل ارزیابی قرارگیرند. حضور اعضای هیات علمی درشرکتها می تواند کمک شایانی برای ارزیابی شرکت دانش بنیان کند .

 

منبع

موسسه حقوقی فردا

 

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش انتخاب برتر، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

مدل های خطی تعمیم یافته برای داده های بیمه ای

مدل های خطی تعمیم یافته برای داده های بیمه ای

جیلین زی هلر و پییت دی جانگ
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی