تبلیغ تاپ 1
میزکار کاربران
اگر حس روییدن در تو باشد، حتی در کویر هم رشد خواهی کرد.

به‌منظور دست‌یابی به الگوهای بهینه حل مساله و ایجاد بهبود در سازمان‌ها، گروه‌های حل مساله یکی از راه‌کارهای مورد استفاده در سازمان‌های مختلف بوده است. 

 

 در این راستا، سازمان‌ها نسبت به ایجاد تشکل‌های کاری و ایجاد فرهنگ کار گروهی، اقدام نموده‌اند و در این راه دستاوردهای مهمی نیز توسط آن‌ها کسب شده است.

البته تشکیل، کارایی و اثربخشی این گروه‌ها، در گرو مسائل مختلفی است که نقش فرهنگ جامعه در این رابطه نقش به‌سزایی را به‌عهده دارد.

 

تاریخچه پیدایش دوایر کنترل

ژاپن پیش از جنگ جهانی دوم، به‌واسطه عدم به‌کارگیری روش‌های کنترل کیفیت، به‌تولیدکننده کالاهای ارزان و نامرغوب شهرت داشت. این کشور برای ورود به‌بازارهای جهانی تلاش زیادی را مصروف داشت.

از سال 1970 صحنه رقابت‌ها تغییر کرد و از آن به‌بعد ژاپن توانست اطمینان بازارهای جهانی را به‌خاطر کیفیت مطلوب کالاهایش جلب کند و بازارهای جهانی را به‌دست گیرد.

این انتقال تسلط بر بازارهای کشورهای پیشرفته غربی، تاثیر زیادی گذاشت، تا آنجا که غربی‌ها، دلایل متعددی را برای موفقیت ژاپنی‌ها تراشیدند. یکی از دلایل معروف که غربی‌ها برآن تکیه می‌کنند این است که، این سیستم‌ها، فقط با فرهنگ ژاپنی‌ها قابل اجراست و ژاپنی‌ها جز کار کردن، به‌چیزی نمی‌اندیشیدند. ولی اگر از نزدیک مسائل را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه می‌شویم که دلایل رشد ژاپن، به‌راز و رمز شرق یا خاور دور مربوط نمی‌شود، بلکه این تغییر و تحول به‌دنبال پاره‌ای از تصمیمات اساسی، که از جانب دولت و شرکت‌های بزرگ ژاپنی، در چگونگی اداره و هدایت کارکنان خود اتخاذ شد، به‌دست آمد. این تصمیمات اساسی در این جمله خلاصه می‌شود:

 

«از آنجایی‌که، اکثریت کارکنان ما مستعد و توانمند هستند، لازم است فرصتی در اختیار آن‌ها قرار گیرد تا، از فکرشان همانند جسم خود استفاده کنند»

ظهور جنبش دایره کیفیت نتیجه چنین فلسفه‌ای بود و بسیاری از افراد معتقد بودند که دوایر کیفیت و ابزارهای مرتبط با مطلب فوق، یکی از مهمترین عوامل مؤثر در پیشرفت ژاپن، درطی بیست سال گذشته، بوده است.

به‌واسطه موفقیت‌های فوق‌العاده‌ای که شرکت‌های ژاپنی در به‌کارگیری این گروه‌ها در زمینه کنترل کیفیت محصولات و بهره‌وری به‌دست آوردند، سایر کشورها از جمله کشورهای آمریکایی، اروپایی وآسیایی درمورد به‌کارگیری این گروه‌ها در شرکت خود ترغیب شدند، به‌طوریکه در آمریکا از سال 1973 تا سال 1982 بیش از 5000 سازمان، دوایر کنترل کیفی را به‌کار گرفتند که نیروی هوایی آمریکا، ‌شرکت‌های تولیدی، بانک‌های ملی و خطوط هوایی آمریکا را شامل می‌شود. بر اساس آمار سال 1984 در چین، 480000 دایره کنترل کیفی با بیش از چهار میلیون کارگر به‌عنوان عضو تشکیل شد در حالی‌که براساس آمار سال 1988 در خود ژاپن یک میلیون دایره کنترل کیفی با بیش از ده میلیون کارگر به‌عنوان عضو فعالیت می‌کردند. جالب اینکه رئیس جمهور چین، سالیانه جوائز بهترین‌ها را شخصاً اهدا می‌کند.

در ابتدا ، موضوع تشکیل دوایر کنترل کیفی در ژاپن، تنها مسائل مرتبط با کنترل کیفی بود ولی در حال حاضر به‌نحو وسیع‌تری به‌موضوع کار این گروه‌ها توجه می‌شود. این گروه‌ها علاوه بر مسائل کیفی، در زمینه افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه و افزایش ایمنی و به‌سازی در محیط کار فعالیت می‌کنند. لذا در میان ملل مختلف به‌گروه‌های بهبود، دوایر کیفیت، گروه‌های بهروه‌وری، و امثال آن مشهور هستند.

 

 

فرضیات:

فرضیه یک: بیشتر اشخاص توانایی آن‌را دارند که مقدار زیادی از مسایل کاری سازمان خود را با روش‌های خلاق و ابتکاری حل کنند.

فرضیه دو: فقط بخشی از توانایی‌های افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد یعنی، بسیاری از شرکت‌ها طوری با کارمندان خود رفتار می‌کنند که تنها از دست و پای آن‌ها استفاده می‌شود، بنابراین، باید فرصتی به‌آن‌ها داده شود تا توانایی‌های ذهنی خود را در جهات مثبت به‌نمایش بگذارند.

فرضیه سه: اگر به‌هر فرد فرصت داده شود تا برای حل مسائل کاری، از استعدادهای خود استفاده کند، بعدها، برای ارائه راه حل، تمایل بیشتری نشان می‌دهد.

فرضیه چهار: اگر دوایر کیفیت به‌درستی آموزش ببینند، قادر خواهند بود با سازماندهی دقیق، وقت خود را به‌طور مطلوب تنظیم کنند و دیگر نیازی نخواهد بود تا بیرون از دایره به‌آن‌ها بگویند که چه کاری باید انجام دهند.

فرضیه پنج: این فرضیه، که فرضیه اساسی نیز می‌باشد، بهترین افراد را برای حل مسائل محل کار، افرادی معرفی می‌کند که با مسائل درگیرند و بیشتر تمایل دارند که مسائل، توسط خود آن‌ها حل شود. حال اگر این افراد از دانش، تجربه ‌و توانایی لازم برخوردار باشند، بهتر می‌توانند مسائل کاری خود را حل نمایند.

 

حلقه های کیفیت چیست؟

دوایر کیفیت نتیجه تعامل بین روش کنترل کیفیت آماری آمریکایی و تجربیات سازمانی ژاپنی است .ژاپنی ها مفهوم کنترل کیفیت را از آمریکایی ها گرفتند و آن را به طور عملی و در قالب دوایر کنترل کیفیت توسعه دادند.

برای درک مفهوم حلقه کنترل کیفیت لازم است با مفهوم سه کلمه تشکیل دهنده آن آشنا شویم :

 

حلقه(Circle=A ring) : به گروهی از افراد اطلاق می شود که به سبب علایق مشترک گرد هم می آیند . بعضی این لغت را دایره و برخی چرخه نیز ترجمه کرده اند .

 

کنترل((Control =A check : به معنی وارسی ،نظارت ، رسیدگی، ممیزی به منظور اطمینان از صحت و سقم کار است .

 

کیفیت(Quality): به معنای ارتقا و بهبود دائمی کیفیت کالا یا خدمات به منظور جلب اعتماد مشتری می باشد .

 

بنابراین دایره شامل تعدادی افراد هستند که به صورت داوطلبانه در قسمت های مختلف واحدهای تولیدی یا خدماتی با حضور فعال سرپرست یا مدیر آن قسمت برای حل مسائل از طریق خلق ایده هایی نو گردهمایی تشکیل می دهند و فعالیت های مربوط به کیفیت را از طریق شناسایی و تعریف مسئله بررسی کرده و در ارتباط با مشکلات با استفاده از روشهای تحلیلی راه حل های مناسب را ارائه می کنند.

 

 

تعداد اعضای یک حلقه کنترل کیفیت (QC) می تواند از 5 تا 15 نفر متغیر باشد البته در بیشتر موارد این تعداد در حدود 7 تا 10 نفر است . حلقه های کیفیت به طور داوطلبانه شکل می گیرد و مجاز نیستند که تغییری در ساختار سازمانی موجود به وجود آورند .

شش عنصر در ساختار حلقه کیفیت وجود دارد:

ا- اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند .

2- رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است ، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد،در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.

3- کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است .و ریاست آن با رئیس سازمان است . دامنه کاریشان: ارائه کنندگان عملیات اصلی ،ارتباط با تسهیل کننده ها ، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است

4- تسهیل کننده : رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان ، سازمان و مدیریت است.عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست .

5- مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد ، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آن ها همکاری داشته باشد.

6- اعضای غیر عضو : به نحوی قسمتی از حلقه محسوب می شوند زیرا فعالیت حلقه ها در سازمان منعکس شده و موجب تغییر و تحول در سازمان می شود .

 

فرآیند کنترل کیفیت

شناسایی و انتخاب موضوع

شناسایی موضوعات از طریق کلیه کارکنان (شامل مدیران، سرپرستان، کارشناسان و کارگران) صورت می‌پذیرد. بعد از شناسایی و طرح موضوع توسط کارکنان، پس از تجزیه و تحلیل اولیه، از بین موضوعات پیشنهادی، موضوعات مهم‌تر به تشخیص مدیر یا معاون مربوطه انتخاب می‌گردد. فرد پیشنهاددهنده (یا فرد انتخاب‌شده از سوی مدیر مربوطه)، مسئول تشکیل تیم یا مسئول اجرایی می‌باشد.

- تشکیل، سازمان‌دهی تیم و تهیه طرح اجرایی

در این راستا توسط مسئول اجرایی موضوع، از افراد و یا واحدهای مختلف به صورت غیررسمی جهت همکاری در تشکیل دایره کنترل کیفی دعوت به‌عمل می‌آید. سپس افراد مدعو، اقدام به تهیه طرح پیشنهادی که شامل موضوع، اهداف، برنامه زمان‌بندی، صرفه‌جوئی‌های قابل پیش‌بینی و نام اعضا، نام راهبر و دبیر جلسات می‌باشد، می‌نمایند.

 

اخذ تایید کمیته راهبری

پس از تهیه طرح پیشنهادی، دبیر دایره، طرح پیشنهادی را جهت تأئید برای کمیته راهبری ارسال می‌نماید. کمیته راهبری پس از بررسی و تأیید، طرح پیشنهادی را جهت تخصیص کد و مرکز هزینه، برای امور مالی ارسال می‌نماید. واحد مالی نیز پس از اختصاص مرکز هزینه و کد، مراتب را به اطلاع راهبر دایره و واحدهای مرتبط از جمله کمیته راهبری می‌رساند.

 

- تشکیل جلسات و اطلاع‌رسانی

پس از دریافت نامه، راهبر دایره اقدام به تشکیل جلسات دایره کنترل کیفی نموده و براساس ابزار‌های هفت‌گانه کنترل کیفی اقدام به تشخیص علل ایجاد مشکل و حل آن‌ها می‌نماید. کلیه صورتجلسات این دوایر، برای واحدهای مرتبط ارسال می‌گردد.

 

- اجرای راه‌حل‌های شناسایی شده

پس از تعیین راه‌حل‌ (یا راه‌حل‌ها)، دایره با هماهنگی دبیر، اقدام به اجرای راه‌حل‌های ارایه شده می‌نمایند. پس از اجرا، اعضا اقدام به بررسی نتایج به‌دست آمده از اجرای این راه‌حل‌ها می‌نماید. (بررسی نتایج و بازخورد در اجرا در نظر گرفته نشده است).

 

- جمع‌بندی و ارائه گزارش

پس از انجام مراحل تعیین شده، راهبر اقدام به ارسال نامه‌ای مبنی بر اتمام فعالیت گروه نموده و برای انجام محاسبات مالی، به کمیته راهبری ارسال می‌نماید.

پس از تأئید کمیته راهبری، دایره اقدام به ارایه فعالیت‌های انجام شده طی یک سمینار به مدیریت عامل، مدیران ارشد و افراد ذی‌نفع می‌نماید. سپس، پاداش اعضای دایره کنترل کیفی طبق دستورالعمل تدوین شده جهت پرداخت پاداش، پرداخت می‌شود.

 

 

وظایف حلقه های کیفیت

فلسفه اصلی تشکیل حلقه های کیفیت مشارکت کارکنان در بهبود و توسعه ساختار اقتصادی سازمان است . تشکیل حلقه های کنترل کیفیت و فعالیت آنها باد د زمینه های مختلف که بعضی از آنها به شرح زیر است :

- ایمنی محیط کار

-کاهش ضایعات

-کاهش زمان تحویل یا خدمات به مصرف کنندگان

-بهبود فرآیندهای کاری

-بهبود استانداردهای کاری

-تجزیه و تحلیل مسائلی که در طی کار به وجود می آید و یا توسط مدیران پیشنهاد می شود تا با تحقق آنها در یک کار گروهی موفق ،سازمان ضمن اطمینان از کیفیت کالایی که ارائه می دهد ،نظرات مصرف کننده را نیز در طراحی محصول منظور نموده و رضایت آنها را جلب نماید از این رو حلقه های کیفیت باید ضمن توسعه توانایی های فردی و آشنایی با ابزار کنترل کیفیت ،خود را برای اجرای وظایف زیر آماده سازند :

 

-شناسایی مشکل که در محدوده کاری آنها اتفاق می افتد .این مشکل می تواند در مورد هر یک از زمینه های مختلفی که به آنها اشاره شد صورت پذیرد

-انتخاب مشکل و جمع آوری اطلاعات دقیق در مورد آن

-تجزیه و تحلیل مشکل

-حل مشکل و جمع آوری نظرات اعضا در یک کار گروهی و با استفاده از ابزار کیفیت

-تهیه و اجرای راه حلهای مناسب برای رفع مشکل

-ارائه راه حل ها به مدیریت

 

عوامل مهمی که در اجرای خوب حلقه های کیفیت نقش دارند :

-فرهنگ و جو سازمان

-ارزشهای مدیریتی

-اجرای اهداف کارکنان

-برانگیختن انگیزهای باطنی

-درک کارکنان از توسعه قابلیت هایشان به وسیله حلقه های کیفیت و رشد در یک جنبه از توانایی هایشان

 

 

منبع:

سایت انجمن مهندسی

 

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
محمد چیت ساز |   1395/10/05 14:44:04   |
2     0
وظایف حلقه های کیفی
فلسفه اصلی تشکیل حلقه های کیفی مشارکت کارکنان در بهبود و توسعه ساختار اقتصادی سازمان است.
تشکیل حلقه های کیفی و فعالیت آنها باید در زمینه های مختلف صورت پذیرد که بعضی از آنها به شرح زیر است:
- ایمنی محیط کار
- کاهش ضایعات
- کاهش زمان تحویل یا خدمات به مصرف کنندگان
- بهبود فرآیندهای کاری
- بهبود استانداردهای کاری
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
فاطمه منتظرقائم |   1395/10/06 12:46:43   |
2     0
تعریف حلقه های کنترل کیفیت
دوایر کنترل کیفیت نتیجه تعامل بین روش کنترل کیفیت آماری آمریکایی و تجربیات سازمانی ژاپنی است. ژاپنی ها مفهوم کنترل کیفیت را از آمریکایی ها گرفتند و آن را به طور عملی و در قالب دوایر کنترل کیفیت توسعه دادند.
برای درک مفهوم حلقه کنترل کیفیت لازم است با مفهوم سه کلمه تشکیل دهنده آن آشنا شویم :
حلقه(Circle) : به گروهی از افراد اطلاق می شود که به سبب علایق مشترک گرد هم می آیند. بعضی این لغت را دایره و برخی چرخه نیز ترجمه کرده اند
کنترل :(Control) به معنی وارسی ،نظارت ، رسیدگی، ممیزی به منظور اطمینان از صحت و سقم کار است
. کیفیت: (Quality) به معنای ارتقا و بهبود دائمی کیفیت کالا یا خدمات به منظور جلب اعتماد مشتری می باشد
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
meysam gholami |   1395/10/10 18:01:33   |
1     0
عداد اعضای یک حلقه کنترل کیفیت (QC) می تواند از 5 تا 15 نفر متغیر باشد البته در بیشتر موارد این تعداد در حدود 7 تا 10 نفر است . حلقه های کیفیت به طور داوطلبانه شکل می گیرد و مجاز نیستند که تغییری در ساختار سازمانی موجود به وجود آورند .

شش عنصر در ساختار حلقه کیفیت وجود دارد:

ا- اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند .

2- رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است ، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد،در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.

3- کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است .و ریاست آن با رئیس سازمان است . دامنه کاریشان: ارائه کنندگان عملیات اصلی ،ارتباط با تسهیل کننده ها ، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است

4- تسهیل کننده : رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان ، سازمان و مدیریت است.عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست .

5- مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد ، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آن ها همکاری داشته باشد.

6- اعضای غیر عضو : به نحوی قسمتی از حلقه محسوب می شوند زیرا فعالیت حلقه ها در سازمان منعکس شده و موجب تغییر و تحول در سازمان می شود .
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
صدیقه نیک روش |   1395/10/21 17:27:34   |
0     0
عناصر تشکیل دهنده حلقه های کیفیت چیست؟
ا- اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند .
2- رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است ، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد،در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.
3- کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است .و ریاست آن با رئیس سازمان است . دامنه کاریشان: ارائه کنندگان عملیات اصلی ،ارتباط با تسهیل کننده ها ، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است
4- تسهیل کننده : رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان ، سازمان و مدیریت است.عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست .
5- مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد ، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آن ها همکاری داشته باشد.
6- اعضای غیر عضو : به نحوی قسمتی از حلقه محسوب می شوند زیرا فعالیت حلقه ها در سازمان منعکس شده و موجب تغییر و تحول در سازمان می شود .
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مرتضی انوری |   1395/10/24 16:33:00   |
1     0
تعریف حلقه کنترل کیفیت:
گروهی از افراد داوطلب در بخش های مختلف تولید و خدماتی و با حضور فعال مدیر برای حل مسائل با استفاده از ایده های جدید تشکیل گردهامیی می دهند.این گروه فعالیت های مربوط به کیفیت را از طریق شناسایی و تعریف مسئله بررسی کرده و در ارتباط با مشکلات با استفاده از روش تحلیلی راه حل می دهند.تعداد افراد می تواند بین 5 تا 15 نفر باشد که اغلب بین 7 تا 10 هستند.
شش عنصری در ساختار حلقه کیفیت نقش دارند را نام ببرید؟
اعضای حلقه – رهبر حلقه – کمیته رهبری – تسهیل کننده – مدیریت – اعضای غیر عضو
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مهدیه محمدنیا |   1395/10/25 09:02:51   |
0     0
4 مورد از وظایف حلقه های کیفیت را نام ببرید؟
ایمنی محیط کار
-کاهش ضایعات
-کاهش زمان تحویل یا خدمات به مصرف کنندگان
-بهبود فرآیندهای کاری
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
سیدمجتبی موسوی |   1395/10/30 20:46:14   |
0     0
عوامل مهمی که در اجرای خوب حلقه های کیفیت نقش دارند :

-فرهنگ و جو سازمان

-ارزشهای مدیریتی

-اجرای اهداف کارکنان

-برانگیختن انگیزهای باطنی

-درک کارکنان از توسعه قابلیت هایشان به وسیله حلقه های کیفیت و رشد در یک جنبه از توانایی هایشان
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
سجاد بلب رسیده |   1395/11/02 19:10:31   |
0     0
برای درک مفهوم حلقه کنترل کیفیت لازم است با مفهوم سه کلمه تشکیل دهنده آن آشنا شویم :

حلقه(Circle) : به گروهی از افراد اطلاق می شود که به سبب علایق مشترک گرد هم می آیند. بعضی این لغت را دایره و برخی چرخه نیز ترجمه کرده اند

کنترل :(Control) به معنی وارسی ،نظارت ، رسیدگی، ممیزی به منظور اطمینان از صحت و سقم کار است
.
کیفیت: (Quality) به معنای ارتقا و بهبود دائمی کیفیت کالا یا خدمات به منظور جلب اعتماد مشتری می باشد.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
شهرزاد مهرگان |   1395/11/04 01:41:19   |
0     0
شش عنصر در ساختار حلقه کیفیت وجود دارد:
ا- اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند .
2- رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است ، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد،در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.
3- کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است .و ریاست آن با رئیس سازمان است . دامنه کاریشان: ارائه کنندگان عملیات اصلی ،ارتباط با تسهیل کننده ها ، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است
4- تسهیل کننده : رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان ، سازمان و مدیریت است.عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست .
5- مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد ، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آن ها همکاری داشته باشد.
6- اعضای غیر عضو : به نحوی قسمتی از حلقه محسوب می شوند زیرا فعالیت حلقه ها در سازمان منعکس شده و موجب تغییر و تحول در سازمان می شود .
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
سیدمحمد امامی مقدم |   1395/11/04 21:39:38   |
0     0
ا- اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند .

2- رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است ، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد،در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.

3- کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است .و ریاست آن با رئیس سازمان است . دامنه کاریشان: ارائه کنندگان عملیات اصلی ،ارتباط با تسهیل کننده ها ، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است

4- تسهیل کننده : رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان ، سازمان و مدیریت است.عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست .

5- مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد ، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آن ها همکاری داشته باشد.

6- اعضای غیر عضو : به نحوی قسمتی از حلقه محسوب می شوند زیرا فعالیت حلقه ها در سازمان منعکس شده و موجب تغییر و تحول در سازمان می شود .
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
حمیدرضا زمانی نیسیانی |   1395/11/04 21:47:54   |
0     0
مزایای تشکیل حلقه های کیفی
ایجاد و تشکیل حلقه های کیفی روش بسیار مناسبی برای به کار گیری توسط سازمان هایی می باشد که در پی بهبود وضعیت عملکرد و محکم کردن زیر پای خود هستند. بقاء و فنای شرکت ها به دو عامل
1.بهبودکیفیت
2. کاهش هزینه ها
بسته است و حلقه های کیفی در هر دو موضوع می توانند بار عمده ای از این
مسئولیت بزرگ را به دوش بکشند.
حلقه های کیفی مزایای بسیاری دارند که از مهم ترین آنها می توان به افزایش کار گروهی، افزایش
همبستگی و همدلی میان کارکنان، افزایش حس مشارکت افراد، افزایش دانش فنی و تخصصی اعضاء گروه از
طریق تبادل دانش و افزایش روحیه و انگیزه و حس تعلق سازمانی اشاره کرد که منجر به بهبود خواهد شد.
بهبودی که مصداق های آن می تواند شامل این موارد باشد:
 کاهش ضایعات و دوباره کاری یا همان بهبود کیفیت
 ارتقاء راندمان تولید
 کاهش و یا حذف اتالفات
 بهبود اثربخشی، کارایی و بهره وری
 افزایش روحیه و انگیزه پرسنل در سطوح مختلف، خصوصا الیه های پایینی و اجرایی سازمان به
سبب مشارکت دادن پرسنل در مدیریت فرآیندهای عملیاتی
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
زهرا نعمت الهی |   1396/02/14 09:29:14   |
0     0
حلقه های کنترل کیفیت یکی از رو یکردهای مؤثری است که در عرصه های مختلف صنعتی و خدماتی بسیار مورد توجه و استفاده قرار گرفته است.
از ویژگی های مهم و منحصربفرد این رویکرد آن است که علاوه بر به کارگیری مؤثر تکنیک ها و ابزارهای مورد استفاده در حوزه مهندسی کیفیت، با رویکردی خلاقانه به حوزه حل مسئله نیز پرداخته و تلاش می کند تا با تلفیق این دو، در قالب یک کار گروهی هدفمند به تأمین اهداف سازمان از طریق حل مشکلات در سطوح مختلف و در نتیجه بهبود مستمر بپردازد.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
زهرا نعمت الهی |   1396/02/14 09:34:15   |
0     0
وظایف حلقه های کیفیت:
- ایمنی محیط کار
-کاهش ضایعات
-کاهش زمان تحویل یا خدمات به مصرف کنندگان
-بهبود فرآیندهای کاری
-بهبود استانداردهای کاری
-تجزیه و تحلیل مسائلی که در طی کار به وجود می آید و یا توسط مدیران پیشنهاد می شود تا با تحقق آنها در یک کار گروهی موفق ،سازمان ضمن اطمینان از کیفیت کالایی که ارائه می دهد ،نظرات مصرف کننده را نیز در طراحی محصول منظور نموده و رضایت آنها را جلب نماید از این رو حلقه های کیفیت باید ضمن توسعه توانایی های فردی و آشنایی با ابزار کنترل کیفیت ،خود را برای اجرای وظایف زیر آماده سازند :
-شناسایی مشکل که در محدوده کاری آنها اتفاق می افتد .این مشکل می تواند در مورد هر یک از زمینه های مختلفی که به آنها اشاره شد صورت پذیرد
-انتخاب مشکل و جمع آوری اطلاعات دقیق در مورد آن
-تجزیه و تحلیل مشکل
-حل مشکل و جمع آوری نظرات اعضا در یک کار گروهی و با استفاده از ابزار کیفیت
-تهیه و اجرای راه حلهای مناسب برای رفع مشکل
-ارائه راه حل ها به مدیریت
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
زهرا نعمت الهی |   1396/02/14 09:34:58   |
0     0
عوامل مهمی که در اجرای خوب حلقه های کیفیت نقش دارند :
-فرهنگ و جو سازمان
-ارزشهای مدیریتی
-اجرای اهداف کارکنان
-برانگیختن انگیزهای باطنی
-درک کارکنان از توسعه قابلیت هایشان به وسیله حلقه های کیفیت و رشد در یک جنبه از توانایی هایشان
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
ریحانه ابویی مهریزی |   1396/02/22 08:54:45   |
0     0
حلقه های کنترل کیفیت،گروه های کوچک متشکل ازکارکنان رده اول (آخرین رده سازمانی) هستند که بطورپیوسته کیفیت کار،محصول وخدمات خود را کنترل نموده و بهبود می دهند.

-این گروه های کوچک :

داوطلبانه،فعالیت می کنند.

ازمفاهیم وروش های کنترل کیفیت و سایر ابزارهای بهبود استفاده میکنند.

از خلاقیت اعضاء گروه بهره برداری می کنندوارتقاء اعضای گروه را بصورت فردی و دوجانبه پیگیری می نمایند.

-حلقه های کنترل کیفیت درفعالیت های خود اهداف زیررا مد نظرقرارمی دهند:

توسعه توانایی ها وقابلیت های اعضاء و کسب خود باوری درمیان آن ها.

شاداب،سرزنده ورضایت بخش کردن محیط ومحل کار،بهبود رضایت مشتری وهمکاری درفعالیت های اجتماعی.

-هیئت مدیره ومدیران با درنظرگرفتن موارد زیراطمینان حاصل می نمایندکه فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت درجهت کمک به بهبود سلامت سازمان است :

فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت رابه عنوان بخش مهمی ازبرنامه توسعه منابع انسانی و احیاء و سرزنده کردن محیط کاردرنظرمی گیرند،فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت روشی برای اجرای فعالیت های بهبود درگستره سازمان بوسیله تمامی افراد می باشد.

پشتیبانی و راهنمایی لازم جهت مشارکت همگانی افراد را با درنظرگرفتن شخصیت فردی و انسانی هر یک ازکارکنان فراهم می آورند.

-فلسفه فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت:

آشکارکردن کامل توانایی های انسان وسرانجام تشویق وایجاد انگیزه جهت تولید نتایج خوب وبی پایان.

درنظرگرفتن جنبه های انسانی وساختن محیط کاری سرزنده،راضی کننده ولذت بخش.
مشارکت در توسعه وبهبود سازمان.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
جعفری پور |   1397/02/02 09:36:35   |
0     0
برای درک مفهوم حلقه کنترل کیفیت لازم است با مفهوم سه کلمه تشکیل دهنده آن آشنا شویم :
حلقه(Circle) : به گروهی از افراد اطلاق می شود که به سبب علایق مشترک گرد هم می آیند. بعضی این لغت را دایره و برخی چرخه نیز ترجمه کرده اند
کنترل :(Control) به معنی وارسی ،نظارت ، رسیدگی، ممیزی به منظور اطمینان از صحت و سقم کار است
. کیفیت: (Quality) به معنای ارتقا و بهبود دائمی کیفیت کالا یا خدمات به منظور جلب اعتماد مشتری می باشد
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
پریناز پارسی مهر |   1397/03/12 13:26:23   |
0     0
حلقه های کنترل کیفیت چیست؟


حلقه های کنترل کیفیت،گروه های کوچک متشکل ازکارکنان رده اول (آخرین رده سازمانی) هستند که بطورپیوسته کیفیت کار،محصول وخدمات خود را کنترل نموده و بهبود می دهند
این گروه های کوچک :
داوطلبانه،فعالیت می کنند
ازمفاهیم وروش های کنترل کیفیت و سایر ابزارهای بهبود استفاده میکنند.
از خلاقیت اعضاء گروه بهره برداری می کنندوارتقاء اعضای گروه را بصورت فردی و دوجانبه پیگیری می نمایند.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
پریناز پارسی مهر |   1397/03/12 13:29:15   |
0     0
حلقه های کنترل کیفیت درفعالیت های خود اهداف زیررا مد نظرقرارمی دهند:
توسعه توانایی ها وقابلیت های اعضاء و کسب خود باوری درمیان آن ها.
شاداب،سرزنده ورضایت بخش کردن محیط ومحل کار،بهبود رضایت مشتری وهمکاری درفعالیت های اجتماعی.
هیئت مدیره ومدیران با درنظرگرفتن موارد زیراطمینان حاصل می نمایندکه فعالیت های حلقه ها کنترل کیفیت درجهت کمک به بهبود سلامت سازمان است
فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت رابه عنوان بخش مهمی ازبرنامه توسعه منابع انسانی و احیاء و سرزنده کردن محیط کاردرنظرمی گیرند،فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت روشی برای اجرای فعالیت های بهبود درگستره سازمان بوسیله تمامی افراد می باشد.
پشتیبانی و راهنمایی لازم جهت مشارکت همگانی افراد را با درنظرگرفتن شخصیت فردی و انسانی هر یک ازکارکنان فراهم می آورند.
فلسفه فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت:
آشکارکردن کامل توانایی های انسان وسرانجام تشویق وایجاد انگیزه جهت تولید نتایج خوب وبی پایان.
درنظرگرفتن جنبه های انسانی وساختن محیط کاری سرزنده،راضی کننده ولذت بخش.
مشارکت در توسعه وبهبود سازمان
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
فاطمه السادات سالاری |   1397/03/18 18:45:55   |
0     0
حلقه های کنترل کیفیت چیست؟
حلقه های کنترل کیفیت،گروه های کوچک متشکل ازکارکنان رده اول (آخرین رده سازمانی) هستند که بطورپیوسته کیفیت کار،محصول وخدمات خود را کنترل نموده و بهبود می دهند.
-این گروه های کوچک :
داوطلبانه،فعالیت می کنند.
ازمفاهیم وروش های کنترل کیفیت و سایر ابزارهای بهبود استفاده میکنند.
از خلاقیت اعضاء گروه بهره برداری می کنندوارتقاء اعضای گروه را بصورت فردی و دوجانبه پیگیری می نمایند.
-حلقه های کنترل کیفیت درفعالیت های خود اهداف زیررا مد نظرقرارمی دهند:
توسعه توانایی ها وقابلیت های اعضاء و کسب خود باوری درمیان آن ها.
شاداب،سرزنده ورضایت بخش کردن محیط ومحل کار،بهبود رضایت مشتری وهمکاری درفعالیت های اجتماعی.
-هیئت مدیره ومدیران با درنظرگرفتن موارد زیراطمینان حاصل می نمایندکه فعالیت های حلقه ها کنترل کیفیت درجهت کمک به بهبود سلامت سازمان است
فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت رابه عنوان بخش مهمی ازبرنامه توسعه منابع انسانی و احیاء و سرزنده کردن محیط کاردرنظرمی گیرند،فعالیت های حلقه های کنترل کیفیت روشی برای اجرای فعالیت های بهبود درگستره سازمان بوسیله تمامی افراد می باشد.
پشتیبانی و راهنمایی لازم جهت مشارکت همگانی افراد را با درنظرگرفتن شخصیت فردی و انسانی هر یک ازکارکنان فراهم می آورند.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
ریحانه رستمی |   1397/03/28 16:33:16   |
0     0
مقایسه حلقه¬های کنترل کیفیت و گروه¬های پروژه¬ای
خودجوش بودن و داوطلبانه بودن نحوه شکل گیری حلقه های کنترل کیفی که با اراده وخواست خود کارگران تحقق می یابد بزرگترین وعمده ترین تفاوت میان این گروهها وگروههای پروژه ای است در حالی¬که برای تشکیل گروههای پروژه ای (Task Force) به خواست مدیر ارشد سازمان تعدادی از افراد پر تجربه ومتخصص برای هدف خواصی تعیین می-شوند


گروههای پروژه¬ای بلا فاصله بعد از تحقق اهداف مورد نظر گروه، پروژه منحل شده و اعضای ان به پست سازمانی خود باز می گردند. درحالی که گروهها و حلقه های کنترل کیفیت از استمرار همیشگی برخوردارند


.فرایند کاری این دو گروه نیز باهم متفاوت است. اهداف گروه های کنترل کیفیت کوچک واهداف گروه های پروژه ای نسبتا ً بزرگ وهزینه بر است.
فعالیتهای مربوط به گروههای پروژه ای به تخصص ودانش بالا وتجربه ی بسیار نیازمند است. در حالی که در گروههای کنترل کیفیت برخورداری از شامه ی مشکل یابی و علاقه و پیگیری شرط اولیه ی کار است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
شیما قمشاهی |   1397/03/28 20:16:37   |
0     0
تعریف حلقه های کنترل کیفیت

دوایر کنترل کیفیت نتیجه تعامل بین روش کنترل کیفیت آماری آمریکایی و تجربیات سازمانی ژاپنی است. ژاپنی ها مفهوم کنترل کیفیت را از آمریکایی ها گرفتند و آن را به طور عملی و در قالب دوایر کنترل کیفیت توسعه دادند.

برای درک مفهوم حلقه کنترل کیفیت لازم است با مفهوم سه کلمه تشکیل دهنده آن آشنا شویم :

حلقه(Circle) : به گروهی از افراد اطلاق می شود که به سبب علایق مشترک گرد هم می آیند. بعضی این لغت را دایره و برخی چرخه نیز ترجمه کرده اند

کنترل :(Control) به معنی وارسی ،نظارت ، رسیدگی، ممیزی به منظور اطمینان از صحت و سقم کار است
.
کیفیت: (Quality) به معنای ارتقا و بهبود دائمی کیفیت کالا یا خدمات به منظور جلب اعتماد مشتری می باشد.

گروههای QCCیا حلقه های کنترل کیفیت شامل تعدادی افراد (5 تا 15 نفر که در بیشتر موارد این تعداد در حدود 7 تا 10 نفر) هستند که به صورت داوطلبانه در قسمت های مختلف واحدهای تولیدی یا خدماتی با حضور فعال سرپرست یا مدیر آن قسمت برای حل مسائل از طریق خلق ایده هایی نو گردهمایی تشکیل می دهند و فعالیت های مربوط به کیفیت را از طریق شناسایی و تعریف مسئله بررسی کرده و در ارتباط با مشکلات با استفاده از روشهای تحلیلی راه حل های مناسب را ارائه می کنند.

این گروه در یک محیط کاری مشابه دور هم گرد آمده و با برخورداری از دیدگاه کنترل کیفیت (QC)و با استفاده از هفت ابزار کنترل کیفیت (QC) شامل:
1. مستندات مربوط به داده¬ها
2. نمودار جریان فرآیند
3. نمودار کنترل
4. نمودار پارتو
5. نمودار علت و معلول
6. نمودار هیستوگرام
7. نمودارپراکندگی
در طی هفت مرحله حل مسئله به روش کنترل کیفیت (QC) مشکلات را به صورت منطقیِ، علمی، کارا و موثرحل می نمایند. هفت مرحله حل مسئله به روش کنترل کیفیت (QC) عبارتند از:
1. انتخاب موضوع
2. درک شرایط واقعی و انتخاب وتعیین اهداف
3. برنامه ریزی و تعیین فعالیتها
4. تجزیه وتحلیل علتها
5. بررسی و اجرای راه حل(اقدام متقابل)
6. استاندارد سازی
7. و تثبیت نمودن نتایج و کنترل

ساختار حلقه¬های کنترل کیفیت


اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند.


رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد، در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.


کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است و ریاست آن با رئیس سازمان است. وظایف این کمیته عبارتند از: ارائه عملیات اصلی، ارتباط با تسهیل کننده ها، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است.


تسهیل کننده: رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان سازمان و مدیریت است و عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست.


مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آنها همکاری داشته باشد.


اعضای غیر عضو : به نحوی قسمتی از حلقه محسوب می شوند زیرا فعالیت حلقه ها در سازمان منعکس شده و موجب تغییر و تحول در سازمان می شود.


وظایف حلقه های کنترل کیفیت
فلسفه اصلی تشکیل حلقه های کنترل کیفیت مشارکت کارکنان در بهبود و توسعه ساختارکیفی سازمان است. برخی از زمینه های فعالیت حلقه های کنترل کیفیت عبارتند از:


ایمنی محیط کار
کاهش ضایعات
کاهش زمان تحویل یا خدمات به مصرف کنندگان
بهبود فرآیندهای کاری
بهبود استانداردهای کاری
تجزیه و تحلیل مسائلی که در طی کار به وجود می آید و یا توسط مدیران پیشنهاد می¬شود.

حلقه های کیفیت باید ضمن توسعه توانایی های فردی و آشنایی با ابزار کنترل کیفیت ،خود را برای اجرای وظایف زیر آماده سازند:

شناسایی مشکل که در محدوده کاری آنها اتفاق می افتد .این مشکل می تواند در مورد هر یک از زمینه های مختلفی که به آنها اشاره شد صورت پذیرد.
انتخاب مشکل و جمع آوری اطلاعات دقیق در مورد آن
تجزیه و تحلیل مشکل
حل مشکل و جمع آوری نظرات اعضا در یک کار گروهی و با استفاده از ابزار کیفیت
تهیه و اجرای راه حلهای مناسب برای رفع مشکل
ارائه راه حل ها به مدیریت


عوامل مهمی که در اجرای خوب حلقه های کیفیت نقش دارند عبارتند از:

فرهنگ و جو سازمان
ارزشهای مدیریتی
اجرای اهداف کارکنان
برانگیختن انگیزهای باطنی
درک کارکنان از توسعه قابلیت هایشان به وسیله حلقه های کیفیت و رشد در یک جنبه از توانایی هایشان
داشتن سیستم مؤثر و کارا جهت فعال شدن حلقه¬های کیفیت
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
هادی احمدی نسب |   1397/10/10 00:30:21   |
0     0
شش عنصر ذیل در ساختار حلقه کیفیت وجود دارد.
ا- اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند .
2- رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است ، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد،در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.
3- کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است .و ریاست آن با رئیس سازمان است . دامنه کاریشان: ارائه کنندگان عملیات اصلی ،ارتباط با تسهیل کننده ها ، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است
4- تسهیل کننده : رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان ، سازمان و مدیریت است.عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست .
5- مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد ، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آن ها همکاری داشته باشد.
6- اعضای غیر عضو : به نحوی قسمتی از حلقه محسوب می شوند زیرا فعالیت حلقه ها در سازمان منعکس شده و موجب تغییر و تحول در سازمان می شود
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
Anari |   1397/10/23 18:34:35   |
0     0
حلقه های کیفیت
فلسفه اصلی تشکیل حلقه های کیفیت مشارکت کارکنان در بهبود و توسعه ساختار اقتصادی سازمان است . تشکیل حلقه های کنترل کیفیت و فعالیت آنها باد د زمینه های مختلف که بعضی از آنها به شرح زیر است :
- ایمنی محیط کار
-کاهش ضایعات
-کاهش زمان تحویل یا خدمات به مصرف کنندگان
-بهبود فرآیندهای کاری
-بهبود استانداردهای کاری
-تجزیه و تحلیل مسائلی که در طی کار به وجود می آید و یا توسط مدیران پیشنهاد می شود تا با تحقق آنها در یک کار گروهی موفق ،سازمان ضمن اطمینان از کیفیت کالایی که ارائه می دهد ،نظرات مصرف کننده را نیز در طراحی محصول منظور نموده و رضایت آنها را جلب نماید از این رو حلقه های کیفیت باید ضمن توسعه توانایی های فردی و آشنایی با ابزار کنترل کیفیت ،خود را برای اجرای وظایف زیر آماده سازند :

-شناسایی مشکل که در محدوده کاری آنها اتفاق می افتد .این مشکل می تواند در مورد هر یک از زمینه های مختلفی که به آنها اشاره شد صورت پذیرد
-انتخاب مشکل و جمع آوری اطلاعات دقیق در مورد آن
-تجزیه و تحلیل مشکل
-حل مشکل و جمع آوری نظرات اعضا در یک کار گروهی و با استفاده از ابزار کیفیت
-تهیه و اجرای راه حلهای مناسب برای رفع مشکل
-ارائه راه حل ها به مدیریت

عوامل مهمی که در اجرای خوب حلقه های کیفیت نقش دارند :

-فرهنگ و جو سازمان
-ارزشهای مدیریتی
-اجرای اهداف کارکنان
-برانگیختن انگیزهای باطنی
-درک کارکنان از توسعه قابلیت هایشان به وسیله حلقه های کیفیت و رشد در یک جنبه از توانایی هایشان
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مریم احمدی |   1397/10/24 22:58:00   |
0     0
عناصر تشکیل دهنده حلقه های کیفیت چیست؟
ا- اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند .
2- رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است ، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد،در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.
3- کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است .و ریاست آن با رئیس سازمان است . دامنه کاریشان: ارائه کنندگان عملیات اصلی ،ارتباط با تسهیل کننده ها ، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است
4- تسهیل کننده : رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان ، سازمان و مدیریت است.عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست .
5- مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد ، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آن ها همکاری داشته باشد.
6- اعضای غیر عضو : به نحوی قسمتی از حلقه محسوب می شوند زیرا فعالیت حلقه ها در سازمان منعکس شده و موجب تغییر و تحول در سازمان می شود .
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مریم احمدی |   1397/10/24 22:58:49   |
0     0
عناصر تشکیل دهنده حلقه های کیفیت چیست؟
ا- اعضای حلقه : افراد واحد های سازمانی هستند که به صورت داوطلبانه به حلقه می پیوندند .
2- رهبر حلقه: مسئول کلیه عملیات حلقه است ، با تسهیل کننده همکاری نزدیک دارد،در دوره آموزشی رهبری شرکت میکند . به اعضا آموزش می دهد و در حلقه رهبران شرکت می کند.
3- کمیته رهبری: یک کمیته مشاوره ای است .و ریاست آن با رئیس سازمان است . دامنه کاریشان: ارائه کنندگان عملیات اصلی ،ارتباط با تسهیل کننده ها ، تعیین دستورالعمل ها، شناساندن حلقه ها در سازمان ها و مشارکت در ارائه گزارش های مدیریت است
4- تسهیل کننده : رابط مستقیم بین حلقه،کارکنان ، سازمان و مدیریت است.عضو کمیته رهبری است . ضبط و نگهداری مدارک و نیز آموزش اعضا و رهبران بر عهده اوست .
5- مدیریت: به گونه ای ترتیب داده شده که اعضای حلقه ها احساس غرور میکنند که مدیریت به آنها اطمینان دارد ، همکاری آنان را می پذیرد و مشتاق است در حل مشکلات با آن ها همکاری داشته باشد.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مرتضی باغستانی |   1398/01/24 13:28:57   |
0     0
وظایف حلقه های کنترل کیفیت
فلسفه اصلی تشکیل حلقه های کنترل کیفیت مشارکت کارکنان در بهبود و توسعه ساختارکیفی سازمان است. برخی از زمینه های فعالیت حلقه های کنترل کیفیت عبارتند از:


ایمنی محیط کار
کاهش ضایعات
کاهش زمان تحویل یا خدمات به مصرف کنندگان
بهبود فرآیندهای کاری
بهبود استانداردهای کاری
تجزیه و تحلیل مسائلی که در طی کار به وجود می آید و یا توسط مدیران پیشنهاد می¬شود.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش انتخاب برتر، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

روش های محاسباتی و ارزیابی ریسک های مختلف بیمه های عمر

روش های محاسباتی و ارزیابی ریسک های مختلف بیمه های عمر

غدیر مهدوی، علی رضا دقیقی اصلی، ابراهیم عباسی، لیلی نیاکان، فرزین حاجتی، فراز رنج پور، داوود حسینی، عباس رنجبر، زهره مسلمانی، عزت اله حقیقی
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی