تبلیغ تاپ 1
میزکار کاربران
اول مشورت، دوم تصمیم و سوم انتخاب سه رکن موفقیت هستند - لوپ دووکا

دومین دسته از عاملی که بر قیمت سهام یک شرکت تأثیر مستقیم دارند، عوامل مرتبط با صنعتی هستند که شرکت، در آن صنعت فعالیت می کند. برای مثال، عوامل مرتبط با صنعت سیمان، پتروشیمی، خودروسازی، ساختمان و... بطور خاص بر قیمت سهام شرکت‌های فعال در این صنایع تأثیر می‌گذارند. اما عوامل مرتبط با صنعت، دقیقا چه هستند.

 

1-نحوه قیمت‌گذاری محصولات: نخستین عاملی که بر قیمت سهام شرکت‌های فعال در یک صنعت تأثیر مستقیم دارد، نحوه قیمت‌گذاری محصولات آن صنعت است. برای مثال، فرض کنید قیمت محصولات شرکت‌های خودروسازی بدون دخالت دولت و براساس میزان عرضه و تقاضا در بازار تعیین شود. طبیعتا انتظار سرمایه‌گذاران از میزان درآمد و سودآوری شرکت‌های خودروسازی در این شرایط، متفاوت از زمانی خواهد بود که دولت با هدف تنظیم بازار، مستقیما بر قیمت خودروهای تولید داخل، نظارت کرده و قیمت آنها را تعیین کند. بنابراین، نحوه قیمت گذاری محصولات در یک صنعت، می‌تواند قیمت سهام شرکت‌های فعال در آن صنعت را تحت تأثیر قرار دهد.

 

2-میزان عرضه و تقاضا برای محصولات: دومین عامل از مجموعه عوامل مرتبط با صنعت، میزان عرضه و تقاضا برای محصولاتی است که شرکت‌های فعال در آن صنعت، تولید می‌کنند. برای مثال، رونق صنعت ساختمان‌سازی در کشور، می‌تواند به افزایش تقاضا برای مصالح ساختمانی ازجمله سیمان منجر شده و این افزایش تقاضا نیز به دلیل تأثیر مستقیمی که بر میزان فروش و سودآوری شرکت‌های سیمانی دارد، افزایش قیمت سهام این شرکت‌ها در بورس را بدنبال داشته باشد.

 

3-رقابتـی یا انحصاری بودن صنعت: هراندازه یک محصول انحصاری‌تر باشد، امکان سودآوری شرکت‌های تولیدکننده آن محصـول بیشتر خواهد بود، زیرا به علت نبود رقیب، تولیدکننده می‌تواند هر قیمتی را که خواست، برای محصول خود تعیین کند. طبیعتا، با ورود رقبای جدید به یک صنعت و افزایش شدت رقابت در آن صنعت، از میزان انحصار شرکت‌ها کاسته شده و سودآوری آنها نیز کاهش خواهد یافت. بنابراین لازم است سرمایه‌گذار قبل از خرید سهام یک شرکت، وضعیت حال و آینده صنعت موردنظر را ازنظر میزان انحصار، احتمال ورود رقبای جدید و تأثیر آن بر قیمت سهام شرکت بطور کامل بررسی کند.

 

4-حجم سرمایه‌گذاری در صنعت: میزان سرمایه‌گذاری های صورت گرفته و جهت‌گیری دولت و بخش خصوصی درخصوص یک صنعت، می‌تواند چشم‌انداز آینده آن صنعت را تا حد زیادی مشخص کرده و به سرمایه‌گذاران در تصمیم گیری برای خرید یا فروش سهام شرکت‌های فعال در آن صنعت کمک کند. هر اندازه حجم سرمایه‌گذاری‌ها در یک صنعت بیشتر باشد، به معنای آن است که انتظار سودآوری در آن صنعت بیشتر است.

 

5-وضعیت صنایع مرتبط: یکی از عوامل اثرگذار بر قیمت شرکت‌ها در صنایع مختلف، وضعیت صنایع مرتبط با صنعت موردنظر است. برای مثال، صنعت فولاد بطور مستقیم با صنایعی مانند استخراج سنگ آهن و همچنین صنعت خودروسازی در ارتباط است، زیرا از یکسو سنگ آهن، اصلی‌ترین ماده اولیه موردنیاز برای تولید فولاد است و از سوی دیگر، محصولات فولادی بطور مستقیم در صنایعی مانند خودروسازی بکار برده می‌شود. بنابراین، هرگونه رکود و یا رونق در صنایع قبل و بعد از صنعت فولاد، می‌تواند قیمت سهام شرکت‌های فعال در این صنعت را تحت تأثیر قرار دهد.

 

6-تحولات فناوری: سرعت تغییر فناوری در صنایع، از دیگر عوامل اثرگذار بر قیمت سهام حاضر در آن صنعت است. برای مثال، سرعت تغییرات فناوری در صنعت ارتباطات بسیار بیشتر از سرعت تغییرات فناوری در صنعت سیمان است. طبیعتا هر اندازه سرعت تغییر فناوری در یک صنعت بیشتر باشد، میزان تغییرات قیمت سهام شرکت‌های حاضر در آن صنعت بیشتر خواهد بود. همچنین لازم است سرمایه‌گذار هنگام خرید سهام شرکت‌هایی که تحولات فناوری در آنها بسیار سریع است، به این موضوع توجه داشته باشد که ایا شرکت مذکور، توانایی انطباق سریع با تغییرات فناوری را دارد یا خیر؟

 

در صورت علاقه مندی به یادگیری کامل مبحث راهنمای سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار ‏ ، جهت پیش ثبت نام و یا  شرکت در دوره ها کلیک کنید.

جهت پیش ثبت نام  کلیک کنید...

در صورتی که به مشاوره پیرامون موضوع فوق علاقه دارید کلیک کنید...

اطلاعات بیشتر کلیک کنید...

 

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
مهدیه محمدنیا |   1396/04/05 00:40:19   |
1     0
دومین دسته از عاملی که بر قیمت سهام یک شرکت تأثیر مستقیم دارند، عوامل مرتبط با صنعتی هستند که شرکت، در آن صنعت فعالیت می کند. برای مثال، عوامل مرتبط با صنعت سیمان، پتروشیمی، خودروسازی، ساختمان و... بطور خاص بر قیمت سهام شرکت‌های فعال در این صنایع تأثیر می‌گذارند
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
فاطمه منتظرقائم |   1396/04/25 08:18:48   |
لزوم تحلیل صنایع

وضعیت صنایع، تأثیر قابل‌توجهی بر نحوه فعالیت شرکت دارد.
اگر وضعیت صنعت مطلوب نباشد، بهترین سهام موجود در این صنعت نیز نمی‌تواند بازه مناسبی داشته باشد. در حقیقت سهام ضعیف در صنعت قوی، بهتر از سهام قوی در صنعت ضعیف است.
دومین دسته از عواملی که بر قیمت سهام یک شرکت تأثیر مستقیم دارد، عوامل مرتبط با صنعتی است که شرکت در آن فعالیت می‌کند.
به‌عنوان‌مثال عوامل مرتبط با صنعت سیمان، پتروشیمی، خودروسازی و… بر قیمت سهام شرکت‌های فعال در این صنایع تأثیرگذار است. یک شرکت منحصربه‌فرد هرقدر که بااهمیت باشد، صنعتی که متعلق به آن است می‌تواند به‌اندازه خود شرکت یا حتی بیشتر از آن در تعیین قیمت سهامش تأثیرگذار باشد. سهم‌ها معمولاً درون گروه صنعتی و هم‌جهت با کل گروه تغییر قیمت می‌دهند. بسیاری از مواقع انتخاب بخش اقتصادی مناسب از انتخاب شرکت مناسب، اهمیت بیشتری دارد. ازاین‌رو تحلیلگران و سرمایه‌گذاران نیاز به روش‌هایی دارند که بتوانند صنایع را طبقه‌بندی کنند. چراکه وقتی شرکت‌ها بر اساس خطوط متنوع تجاری موردبررسی قرار می‌گیرند، تجزیه‌وتحلیل آن‌ها بسیار پیچیده می‌شود.
سرمایه‌گذاری که تشخیص می‌دهد اقتصاد و کلیت بازار برای سرمایه‌گذاری جذاب است، باید دست به تحلیل صنایعی بزند که در آن‌ها فرصت‌هایی برای آینده دیده می‌شود. سرمایه‌گذاران می‌توانند با توجه به میزان اطلاعات در دسترس و مدل‌های خاص، از این مفاهیم به طرق مختلف استفاده نمایند.
مهدیه محمدنیا |   1396/04/05 00:42:56   |
0     0
عوامل مرتبط با صنعت:
1-نحوه قیمت‌گذاری محصولات
2-میزان عرضه و تقاضا برای محصولات
3-رقابتـی یا انحصاری بودن صنعت
4-حجم سرمایه‌گذاری در صنعت
5-وضعیت صنایع مرتبط
6-تحولات فناوری
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
محمد احمدی |   1396/04/24 18:05:45   |
0     0
عوامل مرتبط با صنعت خاصی که یک شرکت در آن صنعت فعالیت می کند بر قیمت سهام آن شرکت تاثیر می گذارد.
نحوه قیمت گذاری محصولات یک صنعت ، قیمت سهام شرکت های فعال در آن صنعت را تحت تاثیر قرار می دهد.
میزان عرضه و تقاضا برای محصولات یک شرکت ، رونق صنعتی که شرکت در آن فعالیت می کند و همچنین انحصاری یا رقابتی بودن آن صنعت بر قیمت سهام شرکت تاثیرگذار است.
هر اندازه حجم سرمایه گذاری های صورت گرفته در صنعت بیشتر باشد ، امید سود آوری آن صنعت بیشتر است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
علیرضا حاتمی |   1396/04/24 19:05:26   |
0     0
نخستین عاملی که بر قیمت سهام شرکت‌های فعال در یک صنعت تأثیر مستقیم دارد، نحوه قیمت‌گذاری محصولات آن صنعت است. دومین عامل از مجموعه عوامل مرتبط با صنعت، میزان عرضه و تقاضا برای محصولاتی است که شرکت‌های فعال در آن صنعت، تولید می‌کنند. ب
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مهدیه محمدنیا |   1396/04/25 23:56:18   |
0     0
هر اندازه حجم سرمایه‌گذاری‌ها در یک صنعت بیشتر باشد، به معنای آن است که انتظار سودآوری در آن صنعت بیشتر است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مهدیه محمدنیا |   1396/04/25 23:57:14   |
0     0
هراندازه یک محصول انحصاری‌تر باشد، امکان سودآوری شرکت‌های تولیدکننده آن محصـول بیشتر خواهد بود، زیرا به علت نبود رقیب، تولیدکننده می‌تواند هر قیمتی را که خواست، برای محصول خود تعیین کند.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
آرزو السادات آینده |   1396/04/27 21:51:12   |
0     0
دومین دسته از عاملی که بر قیمت سهام یک شرکت تأثیر مستقیم دارند، عوامل مرتبط با صنعتی هستند که شرکت، در آن صنعت فعالیت می کند.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
محمد حیدر دهقان |   1396/04/29 22:30:01   |
0     0
سهام شرکت‌های فعال در یک صنعت تأثیر مستقیم دارد، نحوه قیمت‌گذاری محصولات آن صنعت است. برای مثال، فرض کنید قیمت محصولات شرکت‌های خودروسازی بدون دخالت دولت و براساس میزان عرضه و تقاضا در بازار تعیین شود. طبیعتا انتظار سرمایه‌گذاران از میزان درآمد و سودآوری شرکت‌های خودروسازی در این شرایط، متفاوت از زمانی خواهد بود که دولت با هدف تنظیم بازار، مستقیما بر قیمت خودروهای تولید داخل، نظارت کرده و قیمت آنها را تعیین کند. بنابراین، نحوه قیمت گذاری محصولات در یک صنعت، می‌تواند قیمت سهام شرکت‌های فعال در آن صنعت را تحت تأثیر قرار دهد
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
منصوره پورهادیان |   1396/05/03 12:18:10   |
0     0
عوامل صنعتی یکی دیگر از مجموعه عواملی است که مرتبط با صنایع مختلفی مانند سیمان، پتروشیمی، خودروسازی، ساختمان و… است و خواه‌ناخواه بر روی قیمت سهام شرکت‌های بورسی تأثیر می‌گذارد. بسیاری از تحلیلگران بازار سرمایه عوامل صنعتی را شامل نحوه قیمت‌گذاری، عرضه و تقاضای محصولات صنعتی، سرمایه‌گذاری‌های کلان و بلندمدت و تحولات تکنولوژی می‌دانند. به عنوان نمونه در برخی از مواقع دولت در راستای قیمت‌گذاری مناسب باهدف تنظیم بازار، مستقیماً بر قیمت خودروهای تولید داخل، نظارت و قیمت آن‌ها را تعیین می‌کند. این موضوع باعث می‌شود قیمت سهام شرکت‌های بورسی در حوزه خودرو دست خوش تغییراتی قرار گیرد که هر سرمایه‌گذار باید نسبت به این‌گونه تصمیمات دولت آشنا بوده و در زمان مناسب تصمیم به خرید و یا فروش سهام این شرکت‌ها کند.
به عنوان نمونه‌ای دیگر، با توجه به رکود بازار مسکن در سال ۹۴، در صورت اتخاذ سیاست‌های رونق در بازار مسکن، قیمت مواد اولیه مورد نیاز در این صنعت دست خوش تغییرات مثبت قرار گرفته و افزایش پیدا می‌کند. همین امر بازار شرکت‌های بورسی در حوزه‌های مرتبط را نظیر سیمان،تحت الشعاع قرار می‌دهد و این شرکت‌ها را با افزایش سودآوری همراه می‌کند؛ در نتیجه سرمایه‌گذاران بیشتر تمایل به خرید سهام این شرکت‌ها پیدا می‌کند.
یکی دیگر از نمونه‌هایی که در این بخش از عوامل تأثیر‌گذار بر قیمت سهام شرکت‌های بورسی می‌تواند به آن اشاره کرد، این است که باید از میزان انحصاری بودن صنایعی که قصد سرمایه‌گذاری در آن را داریم، مطلع شویم؛ چون این واقعیت وجود دارد که هر اندازی که یک محصول انحصاری‌تر باشد امکان سودآوری برای شرکت‌های تولیدکننده آن محصولات بیشتر خواهد شد و رقبای کمتری در این بازار حضور پیدا می‌کنند. با توجه به این موضوع پیشنهاد می‌شود قبل از خرید سهام، هر یک از صنایع مورد ارزیابی قرار گیرد و احتمال ورود رقبای جدید در آن بازار به‌خوبی سنجیده شود.

از طرفی این موضوع بسیار حائز اهمیت است که برخی از صنایع در داخل کشور به صنایع دیگر وابستگی شدیدی دارند و در صورت رکود یکی از صنایع، سایر صنایع نیز با چالش‌ها و مشکلات جدی مواجه خواهند شد. به عنوان نمونه در حال حاضر صنایع فولاد با صنایع استخراج سنگ‌آهن و خودروسازی ارتباط تنگاتنگی دارد و رکود در صنایع فولاد، رکود در دیگر صنایع را در پی خواهد داشت. با توجه به این توصیه می‌شود قبل از خرید سهام شرکت‌ها بورسی، تحلیل از آن صنعت و صنایع وابسته داشته باشیم تا در صورت تغییرات در یکی از صنایع، تغییرات در صنایع دیگر را به خوبی پیش‌بینی کنیم.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
علی محمد حیدری |   1396/05/03 21:49:44   |
0     0
سلام علیکم
چهار چوب کلی بحث
عوامل مرتبط با صنعت:
1-نحوه قیمت‌گذاری محصولات
2-میزان عرضه و تقاضا برای محصولات
3-رقابتـی یا انحصاری بودن صنعت
4-حجم سرمایه‌گذاری در صنعت
5-وضعیت صنایع مرتبط
6-تحولات فناوری
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
س |   1396/05/09 00:49:48   |
0     0
عوامل مرتبط با صنعت که بر قیمت سهام تاثیر به سزائی دارند

دومین دسته از عاملی که بر قیمت سهام یک شرکت تأثیر مستقیم دارند، عوامل مرتبط با صنعتی هستند که شرکت، در آن صنعت فعالیت می کند. برای مثال، عوامل مرتبط با صنعت سیمان، پتروشیمی، خودروسازی، ساختمان و... بطور خاص بر قیمت سهام شرکت‌های فعال در این صنایع تأثیر می‌گذارند. اما عوامل مرتبط با صنعت، دقیقا چه هستند.

- نحوه قیمت‌گذاری محصولات

- میزان عرضه و تقاضا برای محصولات

- رقابتـی یا انحصاری بودن صنعت

- حجم سرمایه‌گذاری در صنعت

- وضعیت صنایع مرتبط

- تحولات فناوری
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش انتخاب برتر، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

الفبای بازار سرمایه

الفبای بازار سرمایه

حمید رضا ارباب
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی