تبلیغ تاپ 1
میزکار کاربران
اول مشورت، دوم تصمیم و سوم انتخاب سه رکن موفقیت هستند - لوپ دووکا

یکی از عوامل موثر در تصمیم گیری و سرمایه گذاری، اطلاعات مناسب و مرتبط با موضوع تصمیم است. در صورتی که اطلاعات مورد نیاز به صورت نامتقارن بین افراد توزیع شود می تواند نتایج متفاوتی را نسبت به موضوعی واحد سبب شود. بنابراین، قبل از اینکه خود اطلاعات برای سرمایه گذاران مهم باشد، این کیفیت توزیع اطلاعات است که باید بصورت دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد.

 در صورتی که اطلاعات مورد نیاز به صورت نامتقارن بین افراد توزیع شود می تواند نتایج متفاوتی را نسبت به موضوعی واحد سبب شود. بنابراین، قبل از اینکه خود اطلاعات برای سرمایه گذاران مهم باشد، این کیفیت توزیع اطلاعات است که باید بصورت دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد.

 

 

 

 و همچنین تعیین ارزش سهام از جمله عوامل مهم در فرآیند سرمایه‏ گذاری است. سرمایه ‏گذاران با توجه به ارزش سهام، ارزش شرکت را تعیین و اولویت خود در سرمایه‏ گذاری را مشخص می کنند.

 

 

بازار کارآ :

بازاری است که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد و قیمت‌ها خود را با توجه به این اطلاعات تغییر می‌کنند. در واقع بازار کارا به سرمایه‌گذاران این اطمینان را می‌دهد که همه آن‌ها از اطلاعات مشابهی آگاهی دارند، پس بازار کارا، بازاری است که بازتاب‌دهنده آن اطلاعاتی است که در بازار موجود است و راهنمای سرمایه‌گذاران است.

 

مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد و قیمت سهام شاخص خوبی برای تعیین ارزش سرمایه‌گذاری است. بازار کارا را بازاری تعریف کردند «که به سرعت با اطلاعات جدید تطبیق پیدا می‌کند».

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
DAMIRI |   1396/02/25 11:42:28   |
2     0
انواع بازارهای کارا
با استفاده از انواع اطلاعات به عنوان مبنای طبقه بندی، یوجین فاما بازارها را از نظر کارایی به سه درجه ضعیف، نیمه قوی و قوی تقسیم کرده است:
کارایی ضعیف: در این نوع بازار، نمی توان از اطلاعات یا روند گذشته قیمت سهام برای انتخاب سهامی با نرخ بازده بسیار بالا در اینده استفاده کرد. بحث مورد استفاده برای توصیف بازار کارای ضعیف این است که، اگر همه از روند قیمت در گذشته اطلاع داشته باشند قیمت جاری منعکس کننده این اطلاعات خواهد بود، چون اطلاعات مزبور را سرمایه گذاران در وضعیت بهتری قرار گیرد، چون همه اطلاعات مشابهی در اختیار دارند.
کارایی نیمه قوی
در این قبیل بازارها نه تنها اطلاعات مربوط به قیمت های گذشته هیچ برتری در مورد انتخاب سرمایه گذاری ایجاد نمی کند (کارایی ضعیف) بلکه آگاهی از تمامی اطلاعات عمومی نیز برتری و مزیتی در مورد انتخاب سرمایه گذاری به وجود نمی آورد. علت این است که قیمتهای موجود تمامی اطلاعات عمومی را منعکس می کنند. اگر یک شرکت نرخ بازده بالا داشته باشد، خریداران و فروشندگان سهام آن باعث افزایش قمیت سهام خواهد شد.
اگر نرخ بازده شرکت پایین باشد، قیمت سهام آن به سرعت کاهش خواهد یافت. تنها در صورت ارائه اطلاعات جدید در آینده قیمت آتی سهام تغییر قابل ملاحظه ای خواهد کرد.بر اساس این فرضیه تمام یاطلاعات در دسترس بازار فوراً در قیمت جاری سهام منعکس می شوند.
کارایی قوی: بازار دارای کارایی قوی است، اگر قیمتها منعکس کننده تمامی اطلاعات باشند. در این صورت سرمایه گذار حتی نمی تواند از اطلاعاتی که تنها در اختیار گروه خاصی قرار دارند، ببرد. بر اساس این فرضیه کسانی که دارای اطلاعات خاص هستند، سهام شرکت را خرید و فروش می کنند و این باعث می شود که قیمت با توجه به این اطلاعات خاص تعدیل شود.
اگر بازارها به طور کامل کارایی قوی داشته باشند، عیچ فردی نمی تواند از داشتن اطلاعات خاص یا اطلاعاتی که در دسترس دیگران نیست و تنها گروه خاص آن را در اختیار دارند، سود به دست آورد زیرا قیمت سهام شرکت به طور کامل اطلاعات مزبور را منعکس می سازد.
با وجود شواهد تجربی بسیار در حمایت از نظریه کارایی ضعیف، بسیاری از تحلیلگران مالی معتقدند که با تجزیه و تحلیل قیمتهای گذشته می توان قیمت های آتی سهام را پیش بینی کرد.
اینان استدلال می کنند که تحقیقات تجربی پشتیبان نظریه کارایی ضعیف بر الگوهای ساده قیمتهای گذشته، مانند تغییر در قیمت روز گذشته، متکی بوده اند. به عقیده اینان یک تحلیلگر حرفه ای بررسی الگوهای پیچیده تر قیمت می تواند افزایش یا کاهش قیمت سهام در آینده را پیش بینی کند. تحلیل های فنی مطالعه الگوهای قیمت سهام به منظور افزایش یا کاهش قیمت سهام در آِینده را پیش بینی کند. تحلیل های فنی مطالعه ی الگوهای قیمت سهام به منظور پیش بینی رفتار آتی قیمت است. تحلیلگران مالی معتقدند که بازار در تفسیر اطلاعات مربوط به قیمتهای گذشته درست عمل نمی کنند، یعنی بازار دارای کارایی ضعیف نیست. به عقیده گروهی از اینان سایر اطلاعات موجود مانند آمار درآمد شرکت به وسیله برخی سرمایه گذاران برای ارزیابی قیمت سهام به درستی مورد استفاده قرار می گیرند.
بنیادگران عقیده دارند که عامل مؤثر در پیش بینی رفتار آتی قیمت سهام الگوی قیمتهای گذشته نیست، بلکه مؤثر در پیش بینی رفتار آتی قیمت سهام، الگوی قیمتهای گذشته نیست، بلکه عملکرد شرکت است. اینان معتقدند که بررسی دقیق اطلاعات مالی عمومی یک شرکت تا حدی مشخص می کند که آیا قیمت سهام شرکت افزایش یا کاهش خواهد یافت. اینان معتقدند که بازار دارای کارایی نیمه قوی نیست، یعنی قیمتها منعکس کننده تمامی اطلاعات به قیمتهای گذشته است.
گروه سوم بین این دو گروه قرار دارند. اینان معتقدند که بازارها دارای کارایی ضعیف و نیمه قوی نیستند. به عقیده این گروه از اطلاعات مربوط به قیمتهای گذشته و سایر اطلاعات عمومی نظیر درآمد شرکت، می توان برای انتخاب سهامی که قیمتی کمتر از قیمت واقعی دارد، استفاده کرد.
به هر حال هر سه گروه بر این باورند که بررسی اطلاعات مالی موجود بهتر از انتخاب تصادفی سهام است. تحلیلگران مالی معتقدند که قیمتهای جاری لزوماً منعکس کننده ارزش واقعی تمام سهام نیست. این بدین معنی است که بازارها واقعاً کارا نیستند، یعنی قیمت کلیه اطلاعات مرتبط با سهام و شرکت انتشار دهنده سهام را منعکس نمی کنند.
نقش و اهمیت کارایی بازار
کارایی بازار از نظر سرمایه گذاران و مدیران مالی چه اهمیتی دارد؟ اولین نکته این است که ارائه نادرست اطلاعات حسابداری، یعنی ارائه اطلاعاتی که داراییهای حقیقی و جریان نقدینه شرکت را تحت تأثیر قرار نمی دهند. نمی تواند بازار را گمراه کند.
دوم اینکه سرمایه گذاران و مدیران مالی نباید تصور کنند که از بازار زرنگترند. اگر بازار کارا باشد قیمتهای سهام منعکس کننده اطلاعات موجودند و بنابراین هیچ کس نمی تواند با استفاده از این نرخ اطلاعات را در مقایسه با دیگران سود بیشتری ببرد.
سومین نکته این است که یک شرکت نباید تنها بر اساس اطلاعات موجود به دنبال ادغام با شرکت دیگر باشد، چون بر اساس اطلاعاتی که در دسترس سرمایه گذاران نیز هستد مدیرات شرکت احساس می کنند که مجموعه سهام دو شرکت یک مجموعه سهام مناسب برای سهامداران است.
نکته چهارم این است که اگر بازار در رابطه با نوع خاصی از اطلاعات کارا باشد، قیمتها به طور کامل منعکس کننده این اطلاعات اند در این صورت نمی توانیم از این اطلاعات برای پیش بینی قیمتهای آتی استفاده کنیم.
ونکته پنجم اگر بازار کارا باشد، قیمتهای بازار منعکس کننده بسیاری از اطلاعات مفیدند.
منابع
-مدیریت مالی- دکتر مهدی تقوی، انتشارات پیام نور
2-مجله دنیای اقتصاد
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
DAMIRI |   1396/02/25 11:50:55   |
3     0
بازار کارا و کارایی بازار
بازار کارا و کارایی بازار
بازارهایی که کارایی عملیاتی بیشتری دارند, از سرعت, دقت و تسهیل مبادلات بیشتری برخوردار هستند و هزینه انجام معاملات در پایین ترین سطح است
نقش اصلی بورس اوراق بهادار، جذب و هدایت پس‌اندازها و نقدینگی سرگردان و پراکنده در اقتصاد به سوی مسیرهای بهینه آن است، به گونه‌ای که منجر به تخصیص بهینه منابع کمیاب مالی شود. اما این مهم منوط به وجود کارایی بازارهای مالی است.
● اهمیت کارایی بازار
کارایی در بازارهای مالی به دلیل تامین اهداف اصلی زیر حائز اهمیت است:
۱) تخصیص بهینه سرمایه‌ها
۲) افزایش سرعت نقدشوندگی
۳) تعیین عادلانه قیمت اوراق بهادار
انواع کارایی بازار برای دستیابی به هر یک از اهداف فوق به صورت زیر تشریح می‌شود.
الف) کارایی تخصیصی
زمانی بازار از کارایی تخصیصی برخوردار است که بتواند به بهترین وجه سرمایه‌های موجود را در طرح‌ها و یا شرکت‌هایی که در اقتصاد کشور دارای مزیت نسبی (بیشترین بازدهی متناسب با ریسک) هستند، قرار دهد، بنابراین این امکان به‌خوبی فراهم می‌شود تا برای تولیدات یک کالای خاص، سرمایه مالی مورد نیاز از طریق فرآیندی با ریسک و خطرپذیری کمتر تامین شود که در این صورت جهت‌دهی بیشترین بخش سرمایه در بازار متوجه سود‌آورترین فعالیت‌ها خواهد شد و این جهت دهی به سمت سود‌آورترین فعالیت، در راستای مفهوم اصلی اقتصاد یعنی تخصیص بهینه سرمایه‌ها انجام می‌شود. الزامات دستیابی به کارایی تخصیصی عبارت است از:
۱) ارتقای سلامت بازار
۲) ایجاد شرایط بازار رقابت (عدم وجود مانع برای ورود و خروج به بازار برای عموم)
۳) برقراری آرامش و حفظ تعادل بازار سرمایه (به صورت نسبی)
ب) کارایی عملیاتی
بازارهایی که کارایی عملیاتی بیشتری دارند، از سرعت، دقت و تسهیل مبادلات بیشتری برخوردار هستند و هزینه انجام معاملات در پایین‌ترین سطح است. این نوع کارایی، منجر به افزایش سرعت نقد شوندگی دارایی‌ها (اوراق بهادار) خواهد شد. الزامات دستیابی به کارایی عملیاتی شامل موارد زیر است.
۱) راه‌اندازی بازارهای منطقه ای
۲) تشکیل OTC
۳) تاسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری
۴) کاهش هزینه‌های مربوط به انجام معاملات
۵) تنوع بخشیدن به ابزارهای مالی و سرمایه‌ای (پرکردن شکاف‌های بازار)
۶) تنوع بخشیدن به نهادهای مالی و سرمایه ای
۷) استفاده از نرم‌ افزارهای جدید شبکه و سامانه معاملات
۸) امکان انجام معاملات از طریق اینترنت
۹) افزایش ساعات کاری در صورت لزوم
۱۰) افزایش واسطه‌های متخصص (تحلیل‌گران مالی، کارگزاران، بازارگردان‌ها و ...)
ج) کارایی اطلاعاتی
منظور از کارایی اطلاعاتی این است که اطلاعات در اختیار همگان قرار می‌گیرد و کلیه اطلاعات مربوط به سرعت بر قیمت اوراق بهادار تاثیر خواهد گذاشت. کارایی اطلاعاتی که تحت عنوان فرضیه بازار کارا (EMH) نیز مطرح می‌شود بیش از دو نوع دیگر مورد توجه محققان بوده است. طبق فرضیه بازار کارا، تغییرات قیمت سهام، ناشی از اطلاعات موجود است. اقدامات لازم به منظور دستیابی به این نوع کارایی به شرح زیر ارائه می‌شود.
۱) پوشش خدمات اطلاع رسانی در سطح ملی و بین‌المللی
۲) شفاف سازی اطلاع رسانی
۳) انعکاس به موقع و سریع اطلاعات
۴) استفاده بیشتر از رسانه‌های جمعی (راه‌اندازی شبکه تلویزیونی نظیر Bloomberg)، به ویژه برای کسانی که دسترسی به اینترنت ندارند.
۵) ارائه اطلاعات به فعالان بازار با حداقل هزینه
۶) تهیه اطلاعات کافی برای بازار
۷) تقویت ظرفیت‌های نظارتی
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مهدیه محمدنیا |   1396/04/06 12:58:01   |
2     0
بازار کارا:
بازاری است که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد و قیمت‌ها خود را با توجه به این اطلاعات تغییر می‌کنند.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
Sobhan Karimi |   1396/04/14 01:52:11   |
1     0
فرضیه بازار کارا فرضیه‌ای است که بیان می‌دارد غیرممکن است بتوان «بازار را شکست داد» به این معنا که نمی‌توان برای همیشه بازده بیشتر از بازار به دست آورد و کارایی بازار سهام باعث می‌شود تا اطلاعات به‌سرعت در قیمت سهام منعکس شوند و قیمت را به‌اندازه افزایش یا کاهش دهند که به ارزش واقعی سهام برسد. بر اساس این فرضیه سهام شرکت ها همیشه با ارزش منصفانه‌شان معامله می‌شوند و خرید سهامی که کمتر ارزش گذاری شده یا فروش سهامی که با قیمت بیش از ارزش واقعی معامله می‌شود، به دلیل کارایی بازار بعد از مدتی غیرممکن و قیمت ها با ارزش واقعی یکسان می‌شوند. به همین علت عملکرد بهتر از بازار از طریق انتخاب سهام حرفه‌ای یا زمان‌بندی بازار غیرممکن است و تنها راهی که یک سرمایه گذار می‌تواند سود بیشتری به دست آورد خرید سهام پرمخاطره‌تر است.

توضیحات مدیر مالی در مورد فرضیه بازار کارا

گرچه فرضیه بازار کارا بنیاد فرضیه بازار مدرن است، اما در جامعه دانشگاهی موضوعی به‌شدت بحث‌برانگیز و مورد مناقشه است. معتقدین به این فرضیه استدلال می‌کنند که جستجو برای سهامی که کمتر ارزش گذاری شده‌اند یا تلاش برای پیش‌بینی روند بازار از طریق تحلیل تکنیکال یا بنیادی بیهوده است. درعین‌حال که دانشگاهیان و اساتید بسیاری به مدارک زیادی در حمایت از این فرضیه اشاره می‌کنند، افراد دانشگاهی زیادی هم هستند که با این فرضیه موافق نیستند. به‌طور مثال، سرمایه گذرانی مثل وارن بافت به‌طور مدام بازار را در بازه‌های زمانی طولانی شکست داده‌اند که طبق فرضیه بازار کارا باید غیرممکن باشد. مخالفان این فرضیه همچنین به حوادثی مثل سقوط بازار سهام در سال ۱۹۸۷، زمانی که میانگین صنعتی شاخص داو جونز (DJIA) در یک روز ۲۰% سقوط کرد، به‌عنوان مدرکی دال بر اینکه قیمت سهام می‌تواند به شدت از ارزش واقعی‌اش فاصله بگیرد، اشاره می‌کنند.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
علیرضا حاتمی |   1396/04/14 17:17:51   |
2     0
مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد و قیمت سهام شاخص خوبی برای تعیین ارزش سرمایه‌گذاری است. بازار کارا را بازاری تعریف کردند «که به سرعت با اطلاعات جدید تطبیق پیدا می‌کند».
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
محمد کاظم سالاری |   1396/04/17 08:04:58   |
1     0
یکی از عوامل موثر در تصمیم گیری و سرمایه گذاری، اطلاعات مناسب و مرتبط با موضوع تصمیم است. در صورتی که اطلاعات مورد نیاز به صورت نامتقارن بین افراد توزیع شود می تواند نتایج متفاوتی را نسبت به موضوعی واحد سبب شود.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مهدیه محمدنیا |   1396/04/17 12:12:54   |
1     0
1- پیش بینی دقیق در باره وضعیت آینده سهام ریسک سرمایه گذاری را کاهش میدهد.
2- اطلاعات با ارزش ترین دارایی در بازار سرمایه است.
3- شرکت هایی که سهام آنها در بورس معامله میشود موظف هستند به صورت مستمر درباره عملکرد خود اطلاع رسانی کنند.
4- اطلاعات وقتی ارزشمند است که معتبر و مستند باشد.
5-توجه به شایعات و شنیده ها یکی از اشتباهات متداول در سرمایه گذاری است.
6- اطلاعات باید جامع و فراگیر باشد.
7- به روز بودن سومین شرط ارزشمند بودن اطلاعات است.
8- اطلاعات زمانی که با موضوع سرمایه گذاری مرتبط باشند در تصمیم گیری موثر است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
آرزوالسادات آینده |   1396/04/17 19:45:24   |
1     0
فرضیه بازار کارا (نام علمی: Efficient-market hypothesis) بازاری است که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد و قیمت‌ها خود را با توجه به این اطلاعات تعدیل می‌کنند. در واقع بازار کارا به سرمایه‌گذاران این اطمینان را می‌دهد که همه آن‌ها از اطلاعات مشابهی آگاهی دارند، پس بازار کارا، بازاری است که بازتاب‌دهنده آن اطلاعاتی است که در بازار موجود است و راهنمای سرمایه‌گذاران است. مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد و قیمت سهام شاخص خوبی برای تعیین ارزش سرمایه‌گذاری است.

فاما و دیگران (۱۹۶۹) بازار کارا را بازاری تعریف کردند «که به سرعت با اطلاعات جدید تطبیق پیدا می‌کند».[۱] گرچه تطبیق با اطلاعات جدید یک مشخصه مهم در بازار کاراست، اما تنها مشخصه آن نیست. در یک بازار کارآی اطلاعاتی، اگر انتظارات و اطلاعات همه مشارکت کنندگان در بازار به خوبی توسط قیمت‌ها منعکس شود، تغییر قیمت‌ها غیرقابل پیش بینی هستند. فاما (۱۹۷۰) این عقیده را چنین بیان کرد: «یک بازار که در آن همواره قیمت‌ها همه اطلاعات در دسترس را به طور کامل منعکس می‌کنند، کارا نامیده می‌شود».[۲]

طبق فرضیه بازار کارا، بازار باید بزرگ و نقد باشد. اطلاعات نیز از لحاظ دردسترس‌بودن و هزینه باید در هر زمان در اختیار سرمایه‌گذارها باشند. همچنین «هزینه معاملات» باید کمتر از «سود مورد انتظار از سرمایه‌گذاری» باشد و سرمایه‌گذارها باید منابع مالی کافی در اختیار داشته باشند تا از موارد ناکارایی تا زمانی که وجود دارند، استفاده‌کنند.

فرضیه بازار کارا به مفهوم «گام تصادفی» نزدیک است، منطق این مفهوم این است که اطلاعات موجود در بازار به شکل تصادفی و غیرقابل پیش‌بینی (با انتظارات هم‌جهت یا غیرهم‌جهت) هستند؛ در نتیجه تغییرات قیمت سهام نیز در بازارهای کارا باید تصادفی باشد. بازار کارا حافظه ندارد این تعبیر به این معنی است که از قیمت‌های دیروز در مورد قیمت‌های فردا نمی‌توان نتیجه‌گیری کرد.

سرمایه‌گذاران با توجه به تعاریفی که ارائه شد در بازار کارا نمی‌توانند به سود غیرعادی و بالایی دست پیدا کنند و تنها راه آن خرید سهام با ریسکی بالاتر است. طبق فرضیه یاد شده، قرار نیست قیمت سهام همواره مساوی ارزش واقعی آن باشد. قیمت‌ها تنها در برخی مواقع و به‌طور اتفاقی ممکن است بالاتر یا پایین‌تر از ارزش واقعی‌شان باشند بنابراین در نهایت قیمت‌ها به حد متوسط‌شان بازخواهند گشت. طرفداران فرضیه کارایی بازار طبق قوانین احتمالات چنین می‌گویند: در هر زمان مشخص در بازار با تعداد زیاد سرمایه‌گذار، برخی سرمایه‌گذارها سودی بالا کسب می‌کنند و برخی نیز همان سود متوسط بازار را می‌برند. برای تأثیر کارایی از سه مجموعه اطلاعات استفاده می‌کنند:

کارایی ضعیف: اطلاعات مربوط به گذشته
کارایی متوسط: تمام اطلاعات عمومی
کارایی بالا: تمام اطلاعات شامل خصوصی و عمومی
به این معنی که مثلاً در شکل ضعیف بازار کارا نمی‌توان بر اساس اطلاعات مربوط به دوره قبل برای دوره آتی نتیجه‌گیری کرد.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
محسن حداد زاده نیری |   1396/04/18 20:44:51   |
0     0
یکی ازاز عوامل موثر در تصمیم گیری و سرمایه گذاری، اطلاعات مناسب و مرتبط با موضوع تصمیم است. در صورتی که اطلاعات مورد نیاز به صورت نامتقارن بین افراد توزیع شود می تواند نتایج متفاوتی را نسبت به موضوعی واحد سبب شود.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
محمد حیدر دهقان |   1396/04/19 23:01:42   |
0     0
مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد و قیمت سهام شاخص خوبی برای تعیین ارزش سرمایه‌گذاری است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
محمدرضا تیموری |   1396/04/20 16:35:27   |
0     0
بازار کارا:
بازاری است که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد و قیمت‌ها خود را با توجه به این اطلاعات تغییر می‌کنند. در واقع بازار کارا به سرمایه‌گذاران این اطمینان را می‌دهد که همه آن‌ها از اطلاعات مشابهی آگاهی دارند، پس بازار کارا، بازاری است که بازتاب‌دهنده آن اطلاعاتی است که در بازار موجود است و راهنمای سرمایه‌گذاران است. مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد و قیمت سهام شاخص خوبی برای تعیین ارزش سرمایه‌گذاری است. بازار کارا را بازاری تعریف کردند «که به سرعت با اطلاعات جدید تطبیق پیدا می‌کند».
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
منصوره پورهادیان |   1396/04/31 14:49:53   |
0     0
فرضیه بازار کارا (نام علمی: Efficient-market hypothesis) بازاری است که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد و قیمت‌ها خود را با توجه به این اطلاعات تعدیل می‌کنند. در واقع بازار کارا به سرمایه‌گذاران این اطمینان را می‌دهد که همه آن‌ها از اطلاعات مشابهی آگاهی دارند، پس بازار کارا، بازاری است که بازتاب‌دهنده آن اطلاعاتی است که در بازار موجود است و راهنمای سرمایه‌گذاران است. مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد و قیمت سهام شاخص خوبی برای تعیین ارزش سرمایه‌گذاری است.
ویژگى‌هى بازار کارا
۱. شرایط بازار رقابت: آنچه که در کتاب‌هاى اقتصاد در مورد شرایط برقرارى رقابت در بازار مى‌خوانیم، مطالبى است که در این مورد قابل ذکر است. نکته‌هائى از قبیل تعداد فراوان و کافى عرضه‌کننده و تقاضاکننده در بازار، و یا آزاد بودن ورود و خروج به بازار براى همه مردم و نبودن مانع و یا شرط و شروطى براى این‌کار، بنابراین، حضور تعداد بسیارى شرکت‌کننده در بازار یکى از شرایط مهم بازار کارا مى‌باشد.


۲. اطلاعات باید به سرعت و فوریت و یا حداقل هزینه به اطلاع دست‌اندرکاران بازار برسد.


۳. کسى‌که در این بازار خرید و فروش مى‌کند، باید احساس امنیت کند و اطمینان یابد که آنچه بابت اوراق بهاءدار خود دریافت یا پرداخت مى‌کند، به ارزش ذاتى آن نزدیک است، یعنى قیمت عادلانه‌اى براى کالاى خود دریافت مى‌کند.


۴. معامله در بازار کارا نباید گران باشد، هزینه‌هاى معامله بسیار کم و به وضعیت بدون خرج بودن نزدیک باشد.


۵. هیچ معامله‌گرى آنچنان قدرت نداشته باشد که بازار را زیر نفوذ خود بگیرد و تأثیر مهمى بر بازار بگذارد.


۶. افراد مطلع در بازار وجود دارند و این افراد با اطلاعاتى که دارند. بازار را به کارآئى مى‌رسانند، اما آنها نمى‌توانند از اطلاعات و دانش افزون‌تر خود نتایج بهتر و سود بیشترى به‌دست آورند. در این محیط، فرد متخصص نمى‌شوند قیمت بازار طورى تعیین مى‌شود که منعکس‌کننده تمام اطلاعات خوب و بد است.


۷. در بازار کارا، تعدیل قیمت‌ها به سرعت انجام مى‌شود. در این بازار، افراد زیادى حضور دارند ک اطلاعات را دریافت و ارزیابى نموده و ارزش آن را پیدا مى‌کنند و به فوریت قدام به خرید و فروش مى‌کنند. اقدام فورى آنان باعث مى‌شود که اطلاعات موجود دقیقاً و به سرعت روى قیمت‌ها انعکاس یابد. چون ورود اطلاعات به بازار و تأثیر آن بر قیمت‌ها به شکل تصادفى است و وابستگى و تورش خاصى ندارد، پس تغییرات قیمت در این بازار روند خاصى ندارد و روند تغییر قیمت و الگوى رفتارى آن تصادفى و غیرمنظم است و به‌اصطلاح قیمت تابع قاعده ”گشت تصادفى ـ random walk“ مى‌باشد. بازار کارا حافظه ندارد و از قیمت‌هاى دیروز در مورد فردا نمى‌توان نتیجه‌گیرى کرد. براى این روند تصادفى معمولاً مثال فرد مستى که روى جاده راه مى‌رود را بیان مى‌کنند. به این‌صورت که با بررسى تاریخچه گام‌هاى قبلى او نمى‌توان نتیجه گرفت که گام بعدى وى در چه جهتى فرود مى‌آید. او تلوتلوخوران پیش مى‌رود و لذا نمى‌توان گفت که گام بعدى را در جهت چپ یا راست یا مستقیم برمى‌دارد و مختصات آن چیست؟ قیمت هم از آنجا که تابعى از اطلاعات جدید مى‌باشد و اطلاعات نیز به‌طور تصادفى وارد بازار مى‌شود، تلوتلوخوران پیش مى‌رود و با بررسى روند گذشته قیمت‌ها اطلاعات تازه‌اى به‌دست نمى‌آید.


۸. شرط لازم براى کارآئى بازار وجود رقابت است. در همه بازارهاى عمده مالى جهان، غیر از تعداد زیاد معامله‌کننده، تعداد زیدى هم معامله‌گر (Dealer) کارگزار (Broker) و واسطه متخصص (Specialist) خرید و فروش روى سهام وجود دارد. اینها افراد کارشناس در خرید و فروش هستند و آن پختگى را دارند که تأثیر اطلاعات را بر قیمت سهم بسنجند .این توانائى را دارندکه تأثیر خاص اطلاعات و جهت تأثیر آنها بر قیمت‌ها را درک کنند و اثر زنجیره‌اى مجموعه‌اى از تغییرت و اخبار را بر روى قمت اوراق بهاءدار حدس بزنند. مثلاً اگر در مجمع عمومى شرکتی، اعطاء سهام جایزه تصویب شده باشد، آنها باید بتواند تأثیر اعطاء سهام جایزه بر قیمت سهام را تعیین کنند.


۹. بازار باید در معرض ترافیکى دوطرفه از اطلاعات باشد به‌عبارت دیگر، بازار کارا طورى است که در هر مقطعى از زمان، عده‌اى در آن خریدار هستند و عده‌اى فروشنده این‌طور نیست که در زمانى همه خریدار باشند و یا همه فروشنده. یکى از مشکلات بورس تهران آن است که بازارى یک‌طرفه است. در مقطعى از زمان همه صف مى‌بندند که بخرند و دنبال آشنا مى‌گردند که اسباب خرید را فراهم آورد. در مقطعى هم همه صف مى‌بندند بفروشند و اصطلاحاً مى‌گویند که سهام روى میز مانده است. معنى چنین وضعى این است که افراد در بازار بورس تهران، دهن‌بین و دنباله‌رو هستند و استقلال رأى و استقلال ارزیابى در آن وجود ندارد. آدم‌هاى متخصصى که بازار را در همه جهت‌هاى آن گسترش بدهند، وجود ندارد.


در بازار کارا عده‌اى باید بر این باور باشند که خرید به نفع آنها است و عده‌اى هم بر این باور که فروش به نفع آنها است. تنها در این وضعیت است که حجم بالاى معامله به‌دست مى‌آید و بازار راحت‌تر به تعادل عرضه و تقاضا مى‌رسد. آنچه در اینجا مى‌گوئیم، با ویژگى ذکرشده در بند (۱) تفاوت دارد. در بند (۱) عمدتاً گفته شد که شرکت‌کنندگان تعداد زیادى باشند. اینجا مى‌گوئیم که دو گروه باشند: نیمى معتقد باشند که اگر بخرند به صلاح و منفعت آنان است و نیمى دیگر معتقد باشند که اگر بفروشند نفع بیشترى مى‌برند. این وضعیت زمانى پیش مى‌آید که شرکت‌کنندگان در بازار آگاه و کارشناسى باشند، نه دهن‌بین و پیرو و مقلد که تا چیزى عنوان شود، همه به دنبال آن بروند.


۱۰. به‌نظر مى‌رسد که در بازار کارآى سرمایه ابزارهاى مالى بسیار گسترده‌اى وجود دارد که هریک نقش خاصى در بازار دارد و هریک شکافى را در بازار پرمى‌کند، یعنى بازار کارآى سرمایه بازارى پیچیده است که ابزارهاى پیچیده مالى در آن وجود دارد. مثلاً وجود اوراق اختیار معامله و نقش معینى که این اوراق در بازار به عهده دارد، بازار را کاراتر مى‌کند و تعادل مناسب‌ترى بین عرضه و تقاضا به‌وجود مى‌آ‌ورد.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
Masoud Abedi |   1396/05/06 23:55:09   |
0     0
بازار کارآ بازاری است که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد و قیمت‌ها خود را با توجه به این اطلاعات تغییر می‌کنند. در واقع بازار کارا به سرمایه‌گذاران این اطمینان را می‌دهد که همه آن‌ها از اطلاعات مشابهی آگاهی دارند، پس بازار کارا، بازاری است که بازتاب‌دهنده آن اطلاعاتی است که در بازار موجود است و راهنمای سرمایه‌گذاران است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مسیب شکری |   1396/05/07 20:41:04   |
0     0
بازار کارا

بازار کارآ بازاری است که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد و قیمت‌ها خود را با توجه به این اطلاعات تغییر می‌کنند. در واقع بازار کارا به سرمایه‌گذاران این اطمینان را می‌دهد که همه آن‌ها از اطلاعات مشابهی آگاهی دارند، پس بازار کارا، بازاری است که بازتاب‌دهنده آن اطلاعاتی است که در بازار موجود است و راهنمای سرمایه‌گذاران است.



مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد و قیمت سهام شاخص خوبی برای تعیین ارزش سرمایه‌گذاری است. بازار کارا را بازاری تعریف کردند «که به سرعت با اطلاعات جدید تطبیق پیدا می‌کند».
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
سجاد بلب رسیده |   1396/05/08 21:35:57   |
0     0
بازار کارآ بازاری است که در آن اطلاعات با سرعت بالایی بر قیمت سهام تأثیر می‌گذارد و قیمت‌ها خود را با توجه به این اطلاعات تغییر می‌کنند. در واقع بازار کارا به سرمایه‌گذاران این اطمینان را می‌دهد که همه آن‌ها از اطلاعات مشابهی آگاهی دارند، پس بازار کارا، بازاری است که بازتاب‌دهنده آن اطلاعاتی است که در بازار موجود است و راهنمای سرمایه‌گذاران است.



مفهوم بازار کارا بر این فرض استوار است که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خرید و فروش خود تمامی اطلاعات مربوط را در قیمت سهام لحاظ خواهند کرد و قیمت سهام شاخص خوبی برای تعیین ارزش سرمایه‌گذاری است. بازار کارا را بازاری تعریف کردند «که به سرعت با اطلاعات جدید تطبیق پیدا می‌کند».
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
علی محمد حیدری |   1396/05/09 18:26:24   |
0     0
سلام علیکم
می توان گفت که بازار به شکل ضعف وقوی عملاً وجود ندارد اکثربازارها
اطلاعلت به شکل نیمه قوی می باد
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش انتخاب برتر، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

سیاست پولی: مبانی نظری و ارزیابی عملکرد در ایران

سیاست پولی: مبانی نظری و ارزیابی عملکرد در ایران

سید احمدرضا جلالی نائینی
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی