تبلیغ تاپ 1
میزکار کاربران
حتی تصمیم درست اگر خیلی دیر گرفته شود، غلط از آب در می آید. - کرایسلر

در زیر به مجموعه قواعدی اشاره میکنم که پس از سالها معامله گری بدست آمده و تجربه شخصی معامله گران است. تک تک این توصیه ها با ضررهای فراوان بدست آمده. ما برای شما مینویسیم که شما ضرر ندهید. به امید پیروزی همه معامله گران ایرانی در بازاهای مالی.

 

1-در بازارهای مالی فرصت ها مانند ایستگاه اتوبوس هستند، با رفتن یک اتوبوس اتوبوس بعدی خواهد رسید، و شاید شما کمی معطل شوید. لذا هرگز نگران موقعیت های از دست رفته نباشید.

 

۲-از پولی استفاده کنید که اگر از دست رفت فقیر و نیازمند نشوید و زندگی شما را مخاطره نکند. عزت نفس یک معامله گر ارتباط نزدیکی با خودنفسی و آرامش حین معامله دارد.

 

۳-تصور اینکه بتوانید سریع ثروتمند شوید و با وارن بافت سر یک میز غذا بخورید را از سر خود بیرون کنید، این کار باید با حوصله و آرامش جلو بره.

 

۴-وجود اهرم در بازارهای مالی می تواند گردن شما را به راحتی قطع کند طوری که حتی متوجه آن نشوید ولی وقتی دست در جیب خود میکنید می بینید پولی برای شما نمانده.

۵-در بازاهای مالی شما یک دونده ماراتن هستید نه یک دونده ی سرعت.

 

۶-کلیه اپلیکیشن ها و ابزارهای معامله گری را در گوشی تلفن خود پاک کنید، و از معامله گری با تلفن همراه دوری کنید چون ذهن شما خارج از محیط معامله گری علاقه ی شدیدی به گرفتن پوزیشن های خانه مان سوز دارد.

 

۷-حد ضرر تنها ابزرا دفاعی شماست و نداشتن حد ضرر مثل نداشتن سنگر و استتار در میدان جنگ است.

 

۸-اولین وظیفه یک سرباز حفظ جان است سپس جنگیدن، لذا در بازاهای مالی اول حفظ سرمایه سپس کسب سود. شما در یک معامله سودی نکنید بهتر از این است که ضرر کنید.

 

۹-اگر در بازاهای مالی مرتب در حال شکست هستید نگران نباشید چون تنها یک بازنده ی فعال است که می تواند تبدیل به یک برنده ی فعال شود، لذا از شکست های خود درس بگیرید چون ماندگاری شرط سودآوری در مارکت است.

 

۱۰-از پشت چارت نشینی پرهیز کنید این کار شاید سودهایی هم برای شما به همراه داشته باشد ولی در نهایت به ضرر معاملات و سلامتی جسمی شماست. تحلیل کنید، پوزیشن بگیرید، حد ضرر و حد سود بگذارید و رها کنید.

 

۱۱-بازاهای می توانند به راحتی و بدون هیچ دلیل خاصی پرشتاب به مسیر خود ادامه دهند یا از مسیر خود منحرف شوند این ذات بازار هست پس با بازار همراه باشید و تعصبی روی جهت آن نداشته باشید.

 

۱۲-ساعات ترید خود را محدود کنید نهایت به دو یا سه بار در روز اگر معامله گر روزانه هستید ولی بدانید بزرگان شاید هفته ای یک بار هم معامله نمی کنند، آنها به معامله ورود میکنند و چندهفته یا چند ماه بعد سود خود را برداشت می کنند و مثل آماتورهای نوک نمیزنند. ولی می دانم که این راحت نیست چون اگر روزی حداقل بیست باز پوزیشن نگیرید فسیل و بی حوصله می شوید.

 

۱۳-وقتی ضرر میکیند مایوس نشوید و وقتی هم سود میکنید به خود غره نشوید چون تنها یک بازدهی ۶ ماهه است که به شما نشان میدهد واقعا چه کاره هستید.

 

۱۴-خدا معمولا کاری به بازاهای مالی ندارد پس اگر در ضرر هستید به جای دعاکردن برای اینکه معامله شما وارد سود شود، شکست را پذیرفته و به افزایش دانش و تجربه خود بپردازید. یاد خدا آرام بخش دلهاست پس از آن در جهت آرام کردن خود تمسک جویید نه دست آوریزی برای به سود رساندن معامله در ضرر خود و این فقط شمایید که مسوول ضرر و زیان خود هستید.

 

۱۵-هیچ قانون ثابتی برای بازاهای مالی وجود ندارد یا بهتر است بگوییم قانونی از جنس خودشان دارند. پس اگر کنترلی بر بازار نمی توانید داشته باشید بر خویشتن که می توانید.

 

۱۶-از اندیکاتورها یا استفاده نکنید یا اگر استفاده میکنید از یکی دوتای آنها بهره ببرید و اجازه دهید چشمان شما روی چارت عریان قدم بزند این برای شما بهتر خواهد بود. توجه خود را به قله ها و دره ها بدوزید و شکست آنها از بالا یا پایین، تا کم کم با مفهوم روند آشنا شوید.

 

۱۷-اگز ازدواج کرده اید همسر و فرزندان شما بیشترین خوشبختی شما هستند پس آنها را در گیر معاملات خود نکنید. عده ای تا سود می کنند شروع به بذل و بخشش و رستوران بردن اعضای خانواده میکنند ولی خدا نکنه ضرر کنند زندگی را برای اهل دنیا سخت می کنند پس معتدل و میانه رو باشید.

 

۱۸-بازاهای مالی استاندارد معمولا دو روز در هفته تعطیل هستند پس در این دور روز مثل مار به خودتان نپیچید و از این فرصت برای مطالعه و تفریح و بالابردن دانش معامله گری خود استفاده کنید.

 

۱۹-تا می توانید از خرید و فروشهای سرخطی پرهیز کنید وکمی با مفهوم خرید و فروشهای شرطی آشنا شوید. مثلا اگر این عدد را شکست من میخرم یا میفروشم. درک این مفهوم نیمی از هنر معامله گری است.

 

۲۰-وقتی معامله شما در ضرر فرو میرود از اضافه کردن و میانگیین گیری پرهیز کنید ولی اگر در سود رفت مجازید حجم اضافه کنید.

 

 

منبع:

بورسینس

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
فاطمه منتظرقائم |   1396/05/05 00:00:48   |
0     0
اصول انجام معامله در بازار سرمایه
معامله گری (تریدر) در دنیا، جزء شغلهای پراسترس محسوب شده، به طوریکه حتی در برخی کشورها، زمان بازنشستگی برای این شغل کمتر از ۲۰ سال در نظر گرفته می شود. لذا افرادی که در این سمت قرار می گیرند و شغل معامله گری را به صورت حرفه ای ادامه می دهند، می بایست اصولی را رعایت نمایند تا هم استرس کمتری را متحمل شوند و هم موفقیت بیشتر و منظمتری نصیبشان شود. در ادامه به صورت مختصر مهمترین اصولی را که یک معامله گر موفق بایستی رعایت نماید تا موفق شود، ذکر شده و توضیح مختصری راجع به هر یک ارائه شده است.
با عشق و علاقه به معامله گری بپردازید. هر کاری که با علاقه و انگیزه انجام گیرد، قطعا نتیجه مطلوبی حاصل خواهد شد. اگر انجام دهنده کار به بن بست بخورد، علاقه و انگیزه وی منجرخواهد شد تا راه جدیدی برای موفقیت بیابد و یا بسازد. اگر معامله گر در انجام معامله ای مرتکب اشتباه شود، علاقه وی به امر معامله گری، منجر خواهد شد از اشتباه خود درس گرفته، تجربه ای جدید اندوخته و مجددا با دانش بیشتر به مسیر خود ادامه دهد. اما اگر معامله گر به کار خود علاقه ای نشان ندهد، قطعا با شکست اول یا دوم میدان را خالی کرده و به این نتیجه خواهد رسید که شغل معامله گری مناسب وی نیست. رعایت این اصل در زمینه افزایش میزان دستیابی به موفقیت کمک خواهد نمود.
از معامله ای که انجام می دهید، نهایت لذت را ببرید. هنگامی که سهمی را می خرید و یا می فروشید، بایستی از این عمل، نهایت لذت را ببرید. در غیر این صورت توجیحی به انجام آن وجود ندارد. هنگامی غذای یک آشپز لذیذ می شود که از غذا پختن خود لذت ببرد. اگر خرید یا فروش خود را در حالتی انجام دهید که لذتی از آن نمی برید، انتظار کسب سود از آن نداشته باشید.
از تجربیات معامله گران فعال در بازار سرمایه استفاده نمایید. برخی مواقع تجربه کردن برخی از اتفاقات برای انسان بسیار سنگین تمام می شود. معامله گری از جمله مشاغلی است که اتفاقات پرریسک بسیاری دارد. لذا تجربه کردن برخی اتفاقات ممکن است به بهای از دست دادن تمام سرمایه باشد. به همین دلیل معامله گران با تجربه ای که در بازار وجود دارند، وزنه ای بسیار باارزش محسوب شده که اگر تجربه ایشان درست مورد بهره برداری قرار بگیرد، میتواند بسیار مثمرثمر واقع شود. از سوی دیگر اطلاعات بازار که نزد معامله گران با تجربه وجود دارد، دارای ارزشی بالاتر از اطلاعات موجود در سطح بازار است. در نتیجه ارتباط برقرار کردن با معامله گران با تجربه دارای مزایای فراوانی است که می بایست مدنظر قرار گیرد.
همیشه قبل از معامله، قیمت خرید و فروش خود را تعیین کنید. بسیاری از مواقع، معامله گر اسیر هیجان و احساس می شود، چیره شدن احساسات بر منطق منجر می شود که گاها معامله گر قیمت خرید خود را افزایش داده و یا قیمت فروش خود را کاهش دهد. نهایتا نتیجه این امر متضرر شدن معامله گر خواهد بود. پس از اینکه معامله گر بر اساس احساسات و هیجان، قیمت خود را تغییر می دهد، متوجه می شود که اشتباه کرده و این اشتباه بر اعتماد به نفس ایشان نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت. برای جلوگیری از این قبیل اتفاقات، معامله گر میبایست قبل از انجام معامله قیمت خرید یا فروش خود را براساس تحلیل های انجام شده تعیین کند و تا حد معقولی از آن تبعیت نماید.
اعتیاد به انجام معامله نداشته باشید. برخی مواقع معامله گر آنقدر به انجام معامله اعتیاد می یابد که حتی در شرایط بد بازار نیز دست به انجام معامله می زند. این رخداد قطعا در برخی مواقع به زیان معامله گر تمام خواهد شد. ایشان باید بداند که برخی اوقات لازم است تا دست از انجام معامله کشیده و فقط بازار را نظاره کند. این اقدام محاسنی دارد که از آن جمله می توان به این موضوع اشاره نمود که بازار نزولی قطعا در نقطه ای باز می گردد، لحظه بازگشت بازار، بهترین زمان برای خرید سهام محسوب می شود. اگر معامله گر در زمان نزول بازار نظاره گر بوده و سرمایه خود را بصورت نقد نگه دارد، در آن زمان که بازار به سمت بالا بازمی گردد، می تواند بهترین خریدهای خود را انجام دهد.
شک در معامله مانند سم عمل می کند، اگر سهامدار هستید و دچار شک شده اید، خارج شوید و اگر در شک می خواهید اقدام به خرید کنید، منصرف شوید و خرید را انجام ندهید. بازار سرمایه برخی مواقع آنقدر بی رحم عمل می کند که حتی اگر با تحلیل و اطمینان مبادرت به خرید سهم نمایید، با ضرر شما را بدرقه می کند، چه برسد به آنکه شک داشته باشید.
با روند نجنگید. بازار همیشه از یک روند مشخصی تبعیت می کند. سهام شرکتها نیز از این قانون مستثنی نیستند. گاهی این روند صعودی است، گاهی نزولی و گاهی هم رکودی. حال اگر معامله گر هنگامی که سهم در روند نزولی قرار دارد، اصرار داشته باشد که سهم حرکت صعودی خود را آغاز خواهد کرد و بر تحلیل خود پافشاری نموده و متعصبانه از آن حمایت کند، قطعا متضرر خواهد شد و از همه مهمتر زمان را از دست خواهد داد.
تک سهم نشوید. ضرب المثل “همه تخم مرغها را در یک سبد نگذار”، مصداق بارز این اصل می باشد که در بازار سرمایه، همه سرمایه خود را بر روی یک سهم سرمایه گذاری نکنید. به جرات می توان گفت عدم رعایت این اصل، از اصلی ترین دلایل زمین خوردن بسیاری از فعالان بازار سرمایه علی الخصوص بزرگان و با تجربه های بازار است. شنیدن یک خبر رانتی از دل شرکت، فارغ از درست یا غلط بودن خبر، می تواند هر انسانی را وسوسه نماید که تا می تواند بر روی سهام شرکت مذکور سرمایه گذاری نماید. اتفاقی که پتانسیل نابودکردن تمامی سرمایه فرد را نیز دارد. از این قبیل اتفاقات در بازار سرمایه رخ داده است. لذا می بایست این اصل را بسیار جدی تلقی کرد و از سرمایه گذاری تمام سرمایه بر روی یک سهم، جدا خودداری نمود. نهایتا سرمایه به سه بخش مساوی تقسیم شده و یک سوم سرمایه بر روی یک سهام خاص تخصیص داده شود.
تا جایی که امکان دارد، پولهایی که از معاملات موفق کسب می کنید، در حسابی جداگانه نگهداری نمایید. بسیار پیش آمده است که سود بدست آمده از یک معامله موفق، در معامله بعدی که با زیان همراه بود، از بین رفته است.
اگر چند معامله پشت سر هم را با زیان انجام دادید، چند روز استراحت کنید. برخی مواقع به دلیل شرایط روحی نامناسبی که در آن قرار گرفته اید، وضعیت برای انجام معامله مساعد نبوده و تمرکز کافی برای خرید و فروش ندارید. این شرایط برای هر فردی و در هر بازاری ممکن است رخ دهد. در این شرایط چند روز استراحت کنید، تا شرایط بهبود یابد.
میانگین خرید را کاهش ندهید. در نظر بگیرید که شما تحلیلی انجام داده و سپس اقدام به خرید می نمایید. در این حالت اگر تحلیل شما درست باشد، سهم صعود خواهد کرد و منتفع خواهید شد، اما اگر تحلیلتان اشتباه باشد، سهم نزول خواهد کرد. برخی معامله گران در این حالت و در قیمتهای پایین تر اقدام به خرید مجددا می نمایند تا اصطلاحا میانگین خرید را کاهش دهند که این امر به خودی خود کار بیهوده است. چرا که تحلیلتان اشتباه بود. شما در حال رفتن از یک چاله به چاه می باشید. بازار سرمایه آنقدر تنوع سهام دارد که بهتر است بجای خرید سهام شرکتی که تحلیلش را اشتباه انجام داده اید و تنها برای آنکه از نظر روانی حالتان بهتر شود، اقدام به خرید مجدد سهام همان شرکت می کنید، اقدام به خرید سهام شرکتهای دیگری که شرایط بهتری دارند، مبادرت بورزید.
تعیین دقیق سقف و کف کار بسیار دشواری است. بهترین گزینه، تعیین حدود قیمتی سقف یا کف می باشد. در برخی مواقع مشاهده شده است که معامله گر بدلیل وسواس در تعیین دقیق سقف یا کف، فرصت انجام یک معامله موفق را از دست داده است. لذا پافشاری بر این موضوع توجیه منطقی نداشته و تعیین حدود سقف و کف قیمتی برای خرید یا فروش کفایت می کند.
موارد دیگری نیز وجود دارد که رعایت آنها شرایط موفقیت در معامله گری را افزایش می دهد که به دلیل مفصل شدن بحث، از بیان آنها خودداری شد. اما نکات مهمی که یک معامله گر می بایست رعایت نماید تا به یک ترید موفق تبدیل شود، ارائه گردید. به امید موفقیت تمامی معامله گران دربازار سرمایه.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
علیرضا |   1396/09/11 13:56:41   |
0     0
با سلام .از راهنمایی های ظریف شما تشکر .لطفا مرزحداقل سود سپس فروش سهم را هم مشخص کنید تا ما طمع نکنیم
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش انتخاب برتر، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

تحلیل موج های الیوت

تحلیل موج های الیوت

رابرت پریچر
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی