تبلیغ تاپ 1
میزکار کاربران
نخستین قانون موفقیت، تمرکز است. - ویلیام ماتیوس

ساده ترین تعریفی که می توان از یک شاخص ارایه داد این است که یک شاخص را می توان اطلاعاتی در نظر گرفت که به سرمایه گذار در کشف رموز تغییرات اقتصادی کمک می کند.


برخی از شاخص ها شاخص های منطبق هستند و برخی دیگر شاخص های متاخر، ترکیب هر کدام از آن ها نشان می دهد که روند ها در زمان یک تغییر اقتصادی صعود یا نزول خواهند کرد.

استفاده جداگانه؛ استفاده یکپارچه
زمانی که سرمایه گذار یاد بگیرد که شاخص های اقتصادی چگونه در کنار هم قرار می گیرند و قدرت ترکیبی ومحدودیت های آن ها را بشناسد می تواند از مجموعه ای از شاخص های مرتبط برای تصمیم گیری استفاده کند.

برای مثال، در زمینه استخدام، شاخص های مختلفی از منابع گوناگون منتشر می شود و سرمایه گذار می تواند با استفاده از آمار ساعتی کار در کنار گزارش کار و فهرست مشاغل  غیر کشاورزی تصویر کاملی از وضعیت بازار کار به دست بیاورد.

• آیا افزایش میزان هزینه های شخصی بر آمار خرده فروشی تاثیر مثبت دارد؟
• آیا سفارشات جدید کارخانه ای بر میزان حمل و نقل کالا و آمار کالاهای با دوام تاثیر می گذارد؟
• آیا بالاتر بودن سطح دستمزدها موجب بالاتر رفتن میزان درآمد شخصی می شود؟


سرمایه گذاران زیرک پیش از آنکه از نوسانات هر کدام از شاخص ها برای معاملات استفاده کنند به تغییرات این زنجیره داده ها توجه می کنند.

 

شاخصهای تورم، شاخصهایی که باید مورد توجه قرار بگیرند
بسیاری از سرمایه گذاران به ویژه آن دسته که در زمینه اوراق بهادار و درآمدهای ثابت سرمایه گذاری می کنند،توجه زیادی به تورم دارند. میزان تورم، میزان افزایش آن و وضعیت احتمالی آن در آینده در تشریح و پیش بینی نرخ های بهره و سرمایه گذاری هایی که در آینده انجام می شوند، بسیار مهم هستند.


شاخص های متعددی وجود دارند که فشار تورم را بررسی می کنند. مهمترین این شاخص ها عبارتند از شاخص شاخص بهای تولید کننده )CPI( . و شاخص بهای مصرف کننده (PPI) بهای تولید کننده  در ابتدای هر ماه منتشر می شود.

بنابراین سرمایه گذاران می توانند از این شاخص برای پیش بینی شاخص  بهای مصرف کننده استفاده کنند. یک رابطه آماری اثبات شده بین این دو شاخص وجود دارد، زیرا تئوری های  اقتصادی نشان داده اند که اگر تولید کننده های کالا هزینه بیشتری برای تولید بپردازند، بخشی از این افزایش قیمت به مصرف کننده ها منتقل خواهد شد.

هر شاخص به طور جداگانه بررسی می شوند، اما هر دو آن ها را مرکز آمار کار منتشر می کند. دیگر شاخص های تورمی مهم عبارتند از شاخص های سطح و رشد  منابع مالی و شاخص هزینه استخدام.

 

 

شاخصهای مورد توجه معامله گران سهام:
یکی از مهم ترین شاخص ها در میان این گروه است و به ویژه کسانی که در (GDP) تولید ناخالص داخلی بازارهای سهام سرمایه گذاری می کنند و میزان رشد شرکت ها را مد نظر دارند، توجه فراوانی به این شاخص دارند.

از آنجایی که میزان تولید ناخالص داخلی نشان دهنده مجموع تولیداتی است که هر اقتصاد دارد، نرخ رشد آن دردامنه معینی تغییر می کند، اگر این نرخ به تدریج از این دامنه نزول کند، ترس از تورم یا رکود در بازار افزایش می یابد. بسیاری از افراد برای اینکه با این وضعیت مواجه نشوند استفاده می کنند که می تواند تا حد وضعیت تولید ناخالص داخلی  را در هر ماه نشان دهد.


حمل و نقل کالاهای اساسی که بخشی از گزارش سفارشات کارخانه ای را تشکیل می دهد برای محاسبه سفارشات کالاهای بادوام کارخانه ها )که در آمار تولید ناخالص داخلی  لحاظ می شود( مورد بررسی قرار می گیرد. شاخص هایی مانند خرده فروشی و تراز حساب جاری  نیز برای محاسبات میزان تولید  ناخالص داخلی استفاده می شود،
بنابراین انتشار آن ها به کامل کردن پازل این آمار پیش از انتشار آمار سه ماهه تولید ناخالص داخلی کمک می کند.

 

برخی دیگر از شاخص ها وجود دارند که برای محاسبه میزان تولید ناخالص داخلی مد نظر قرار نمی گیرند، ولی برای و گزارش کار (PMI) پیش بینی آن مفیدند شاخص هایی مانند(  میزان ذخایر کلی فروشی، شاخص خرید مدیران)که همه نشان دهنده وضعیت عملکرد اقتصادی هستند. با کمک گرفتن از همه این داده های ماهانه و با کنار هم گذاشتن  داده هایی که به تدریج در طول یک دوره سه ماهه منتشر می شوند، می توان بررسی تولید ناخالص داخلی را انجام داد و در زمانی که آمار تولید ناخالص داخلی منتشر می شود، می توان یک نتیجه گیری کلی در این باره داشت.



اگر نتیجه حقیقی با نتیجه ای که بازار پیش بینی کرده است اختلاف زیادی داشته باشد، بازار تغییر می یابد و اغلب نوسانات زیادی دارد. اما اگر نتیجه واقعی با نتیجه پیش بینی شده  بازار همسان باشد و دقیقاً در دامنه پیش بینی بازار قرار بگیرد، در آن هنگام بازار و سرمایه گذاران می توانند خود را تحسین کنند و روند ها در مسیر خود پیش
خواهند رفت.

 

گاهی شاخص ها نقش برجسته تری پیدا می کنند زیرا داده های بسیار زمانمند و به روزی را اریه می کنند. برای عموماً در اولین روز کاری هر ماه منتشر می شود. در نتیجه
 این آمار یکی PMI مثال گزارش موسسه مدیریت منابع از آمارهای پیشرو اصلی است که بلافاصله پس از پایان هر ماه اریه می شود. این آمار به اندازه آماری که پس از آن
منتشر می شوند، جزییات قابل توجهی ندارد، اما شاخص های دیگری وجود دارند که می توان آن ها را کلیدی برای بررسی آمار دیگر دانست.


 مانند (جزییات گزارش کار )که با بررسی نتایج آمار استخدام حاصل می شود( یا ذخایرعمده فروشی )که از تحلیل گزارش ذخایر به دست می آید.

ترتیب نسبی انتشار آمار در ماه های مختلف تفاوتی ندارد، بنابراین سرمایه گذاران می توانند روزهای خاصی را که آمار در آن منتشر می شود در تقویم ماهانه علامت گذاری کنند تا بتوانند بخش های اقتصادی متغیری را که ممکن است بر نحوه سرمایه گذای یا افق زمانی مورد نظر تاثیر بگذارند، بررسی کنند.

در مجموع، سرمایه گذار ممکن است تصمیم گیری خود را درباره نحوه تخصیص سرمایه در طول زمان تغییر دهد و اگر ایجاد این تغییر پس از بررسی شاخص های مهم ماهانه صورت بگیرد، بی شک درست تر خواهد بود.

 

نتیجه گیری:
نرخ های معیار شاخص اقتصادی طبق قانون یا دستور منتشر نمی شوند. این داده ها را باید همانطور که منتشر می شوند پذیرفت. سرمایه گذاران با کسب دانش درباره چیستی و چرایی شاخص های اقتصادی مهم و تغییرات آن ها می توانند درک بهتری از اقتصاد کشوریه کدر آن سرمایه گذاری می کند به دست بیاورند و برای ارزیابی و سنجش تئوری های اقتصادی در زمان درست آمادگی بیشتری داشته باشند.


چیزی به اسم (شاخص جادویی )وجود ندارد که به شما بگوید کجا خرید یا فروش کنید، استفاده از شاخص های اقتصادی همراه با ارزیابی های درست و تحلیل های
 مناسب می تواند به سرمایه گذار در مدیریت بهتر سرمایه و سرمایه گذاری اش کمک کند.

 

تاثیر رشد اقتصادی بر بازار ارز:
یکی از مهمترین فاکتورهایی می باشد که روند یک ارز را در مقابل ارز دیگر تعیین می کند.


رشد اقتصادی به تعبیر ساده عبارت است از افزایش تولید یک کشور در یک سال خاص در مقایسه با مقدار آن دردر سال مورد بحث (GDP) یا تولید ناخالص داخلی (GNP)سال پایه. در سطح کلان، افزایش تولید ناخالص ملی به نسبت مقدار آن در یک سال پایه، رشد اقتصادی محسوب می شود.


افزایش رشد اقتصادی >>افزایش نرخ بهره >> افزایش سرمایه گذاری >> افزایش تقاضا برای ارز>> افزایش ارزش ارز
 

 

سیاست های مالی:
به سیاستی که از طریق تغییر در میزان مخارج دولتی و مالیات انجام میگیرد گفته می شود.

این سیاست ها به 2دسته تقسیم می شوند :
سیاستهای انقباضی و سیاستهای انبساطی


سیاست مالی انبساطی >> مخارج بالا >> رونق اقتصادی
سیاست مالی انقباضی >> مخارج >> جلوگیری از حرکت اقتصادی

 

 


سیاست های پولی:
سیستمی است که در آن بانک مرکزی از طریق عملیات بازار باز (تغییر در نرخ تنزیل)و نرخ ذخیره قانونی یا تغییردر نرخ بهره پایه در اقتصاد مداخله می کند.

 

نرخ بهره چیست :
مبلغی که در هنگام بهره برداری از سرمایه پرداخت می شود به بهره معروف است. (بهره نرخی است که میزان تمایل مردم به نگهداری ثروت به صورت نقد را تعیین می کند).

نرخ بهره مهمترین عامل اثرگذار بر روی نرخ های مبادلات ارز است.


نرخ بهره بالاتر سبب تقویت ارز یک کشور می شود. کاهش نرخ بهره موجب تضعیف نرخ ارز در یک کشور می شود.با افزایش رشد اقتصادی شاهد تورم ناشی از کارکرد اقتصاد
خواهیم بودکه بانک مرکزی نیز برای کنترل آن و تنظیم اقتصاد نرخ بهره را بالا می برد.

 

تورم چیست :
تورم افزایش بی رویه و ادامه دار در سطح عمومی قیمت ها می باشد.
تورم ناشی از کارکرد اقتصاد، خوب است. اصولا تورم در کشورهای صنعتی از این نوع می باشد.


رابطه بین تورم و رشد اقتصادی :
زمانی که اقتصاد کشوری با افزایش سرمایه گذاری روبرو می شود در واقع تقاضا در آن اقتصاد افزایش می یابد وشاهد رشد تولیدات خواهیم بود. این مسئله باعث می شود  که قیمت  مواد خام و اولیه به دلیل افزایش تقاضا در اقتصاد افزایش یابد که در نتیجه تورم نیز افزایش می یابد.در نتیجه تورم و رشد اقتصادی در کشورهای صنعتی معمولا رابطه مستقیم با یکدیگر دارند.

 

رابطه بین تورم و نرخ بهره :
از سال 1960 میلتون فریدمن تاثیر پول را در اقتصاد به اثبات رساند ثابت شده است که افزایش نرخ بهره یکی ازبهترین راه های موجود برای کنترل نرخ تورم می باشد.

اساسا وظیفه اصلی بانک های مرکزی تثبیت قیمت ها و تامین رشد اقتصادی می باشد. در هر برهه از زمان برای هربانک مرکزی یکی از این دو مورد (نرخ تورم و رشداقتصادی) در الویت قرار دارد.

 

منبع:

فراچارت




 

 

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش انتخاب برتر، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

 برنامه ریزی استراتژیک سیستم های اطلاعاتی

برنامه ریزی استراتژیک سیستم های اطلاعاتی

مترجم: دکتر سید محمد اعرابی - دکتر عباس خدادادی
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی